Hoppa till huvudinnehållet

Läkemedel, energi och fastigheter

Läs vad Affärsvärlden tycker om SyntheticMR, Umida, Musti Group, Calliditas, John Mattson, DistIT, Orrön Energy, JLT Mobile Computers och Invisio. Det bjuds också på nyheter kring Afv-portföljen, Räntetest fastighetsbolag, Krönika Credit Suisse, Råduppföljning, Insiderkollen och Nytt poddavsnitt.

Vissa av analyserna är upplåsta för Nordnets kunder, du ser vilka nedan.

SyntheticMR – Till analysen (inget inlogg krävs)

Det finns en hel del faktorer som tyder på att mjukvarubolaget SyntheticMR kan accelerera tillväxttakten kommande år. Lanseringen av bolagets 3D-produkt är en särskilt viktig värdedrivare.

Umida – Till analysen (inget inlogg krävs)

Satsningen på sprit för hårdrockare gick inte så bra som Umida hoppats. Nu är det ekologiskt fokus som gäller. Gör det även aktien till ett mer hållbart alternativ framöver?

Musti Group – Till analysen

Finska Musti Group har halverats på börsen sedan toppnoteringarna. Tillväxten har kommit ned ett hack för husdjursbolaget men vi tror Musti fortfarande har tillväxtkraft kvar.

Calliditas – Till analysen

Läkemedelsbolaget Calliditas presenterade nyligen gynnsamma studieresultat som kan ligga till grund för ett fullständigt marknadsgodkännande. Det sänker risknivån och kan möjligen attrahera en ny typ av investerare till bolaget.

John Mattson – Till analysen

Vi ser god chans att John Mattsons fastigheter kan behålla värdet bättre än många andra bostadsbolag. Det ändrar dock inte det faktum att bolaget möter de högre räntorna med något för hög skuldsättning och riskerar halverad intjäningsförmåga när räntesäkringarna löper ut.

DistIT – Till kommentaren

IT-distributören DistIT:s dotterbolag Efuel är återförsäljare av laddstolpar och boxar till norska Eaase. Elsäkerhetsverket meddelar att Eaase åläggs med försäljningsförbud i Sverige. DistIT-aktien rasar på beskedet. Hur värderas börsens övriga bolag med exponering mot laddboxar?

Orrön Energy – Till analysen (inget inlogg krävs)

Orröns aktie har gått ned kraftigt sedan toppen i november. Aktien handlas nu under vår bedömning av substansvärdet. Huruvida aktien är köpvärd beror främst på vad man tror om elpriset framöver och utfallet av Sudan-målet.

JLT Mobile – Till analysen

JLT Mobile Computers säljer stryktåliga datorer. I höstas blev konkurrenten Handheld uppköpta till en hög värdering. JLT har som vanligt en stor nettokassa och satsar mer resurser på att utveckla mjukvarulösningar som skall öka bolagets återkommande intäkter.

Invisio – Till analysen

Invisio som säljer kommunikationslösningar till militär och polis gynnas av ökade försvarsanslag till följd av geopolitisk osäkerhet. Orderingången steg hela 82% ifjol. Förvärvet av brittiska Racal har utvecklats fint, aktien likaså.

Afv-portföljen – Till portföljen

Kris i amerikanska nischbanker skakar världens börser. Även Afv-portföljen som dock gynnas av att inte ha mycket aktier i bank.

Räntetest fastighetsbolag – Till sammanställningen

Afv:s genomgång visar att det mest räntetåliga bolaget klarar nästan 15% ränta medan samma siffra ligger på 4% för bottenbolaget.

Krönika Credit Suisse – Till krönikan

Diskretion är en hederssak för schweiziska bankirer. Credit Suisses problem är dock allt annat än diskreta. Snarare är de många och ljudliga. Lite som en tusenfoting som i tio års tid vid någon punkt hinner sätta varje fot i klaveret. I höstas började bankens förmögna kunder rösta med fötterna. Här finns många lärdomar även för oss som har turen att inte ha våra kunder hos Credit Suisse.

Börsgolvet – Till golvet

Dåliga marknader, inställda börsnoteringar och så några kostsamma klausuler. Ännu en vecka har passerat i kvarteren kring Stureplan!

Investeraren – Till intervjun

Räntemarknaderna har skakats om ordentligt efter de senaste dagarnas bankkris i USA. Louis Landeman, chef över Danske Banks kreditanalys, befarar att centralbankerna ännu en gång kommer behöva intervenera på obligationsmarknaderna. “Jag tror att man från centralbankshåll har underskattat riskerna”, säger han.

Insiderkollen – Till sammanställningen

Afv går igenom alla aktuella insynsaffärer. Denna vecka har intressanta transaktioner bland annat skett i Bonesupport, Micro Systemation, Storskogen och Nordnet.

Råduppföljning – Till uppföljningen

En blandad omgång. 3 av 11 aktier steg sett över ett år. Köprådet i LeoVegas utvecklades fint. Bolaget förvärvades av amerikanska MGM Resorts i maj 2022. Det var även rätt att undvika investmentbolaget Flat Capital som havererat rejält på börsen.

Nytt poddavsnitt – Till podden Afv Analys

I studion är Peter Benson, Daniel Zetterberg och Joakim Hellquist för att diskutera följande bolag: Fastpartner, EG7, Embracer, Duni, Neobo, RanLOS m.fl.

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Subscribe
Notifiera mig om
guest
1 Kommentar
Nyast
Äldst Mest gillade
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer
Anonym
Anonym
2023-03-20 19:06

Det viktigast är att se till att man inte har konstigheter som bitcoin eller vindsnurran bio bränsle och dyligt det är ju det som banken har investerat i ? Häftigt och lönsamt någon gång i framtiden! Vänta ut bank raset innan man investerar

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Box 30099 | 104 25 Stockholm