Hoppa till huvudinnehållet

Konsumentbolag och konsulter

Läs vad Affärsvärlden tycker om Catena, Humble Group, Surgical Science, Midsona, Arbona, CAG Group, Addtech, B3 Consulting, Tokmanni, SolidX och Karnell. Det bjuds också på nyheter kring Afv-portföljen, Börsgolvet, Investeraren, Råduppföljning och Lock-up-avtal.

Catena – Till analysen (upplåst)

Logistikjätten planerar investera 2-3 miljarder årligen kommande år och har nyligen tagit in nytt kapital för att finansiera det. Börsvärdet närmar sig nu jättar som Fabege, Hufvudstaden och Atrium Ljungberg.

Humble Group – Till analysen (upplåst)

Trots en bra organisk tillväxt har konsumentvarubolaget Humble haft svårt att försvara sina marginaler. Efter att balansräkningen stärktes i fjol är nu topprioritet att återställa bruttomarginalerna.

Surgical Science – Till analysen

Medicinteknikbolaget Surgical Science har en stark marknadsposition inom medicinsk simulering. Avslutningen på 2023 var svagare än väntat och att bolaget kommer byta VD ökar osäkerheten.

Midsona – Till analysen

Midsona har ett par tuffa år i ryggen med negativ organisk tillväxt och pressade marginaler. Kassaflödet under 2023 var starkt och skuldsättningen har minskat. Nyligen presenterade koncernen nya ambitiösa finansiella mål.

Arbona – Till analysen

Värdeinriktade investmentbolagsdoldisen Arbona är i färd med att byta fokus från noterade innehav till förvärv av rörelsedrivande dotterbolag. Bolagets kommunikation är sparsmakad och det är inte helt lätt för utomstående att förstå Arbonas portfölj och strategi.

CAG Group – Till analysen

IT-konsulten CAG Group har uppvisat god utveckling över tid och gjort en del förvärv. Balansräkningen är i bra skick och ger utrymme för fler bolagsköp. Når CAG sina finansiella mål så finns god uppsida i aktien.

Addtech – Till analysen

Serieförvärvaren har de senaste 20 åren lyckats med bedriften att ungefär fördubbla resultatet vart femte år. Fortsätter det så kan den höga värderingen nog motiveras, men nu väntar en period med svagare tillväxt.

B3 Consulting – Till analysen

Konsultbolaget B3 har ett utmanade år i ryggen med sjunkande marginaler. Aktien har halverats. Bolaget har startat ett kostnadsbesparingsprogram för att stärka lönsamheten. I april tillträder bolagets nya VD.

Tokmanni – Till analysen

Tokmanni värderas till relativt låga multiplar på en lite pressad vinstnivå. Kanske är det befogat givet den svaga tillväxt som bokslutet vittnar om, men Afv tycker inte det.

SolidX – Till analysen

IT-konsulten SolidX har vuxit kraftigt sedan noteringen 2021. Och snart dubbleras bolaget i storlek ytterligare en gång då en fusion med konkurrenten Time People Group väntas. Om SolidX kan få upp lönsamheten till forna nivåer är uppsidan stor.

Karnell – Till IPO-kommentaren

Intresset för att teckna aktier i börsnoteringen av serieförvävaren Karnell var stort. Aktien stiger omkring 50% i börsdebuten.

Afv-portföljen – Till veckosummeringen

E-handelsbolaget Rugvista steg en del under veckan. Bolaget har en stark balansräkning och värderas fortsatt attraktivt. Det blir intressant att se om portföljens SPAC snart slår till med ett förvärv.

Börsgolvet – Till golvet

Det svenska finansfolket ser sig om i världen och vet inte vad de ska tro. Dagliga ATH:s, Nvidia-noll-gravitation och IPO-fönster, står mot osålda portföljbolag, historiska spöken och ett Atlas Copco där festen närmar sig sitt slut. Medan Revolution Race svidar om ett förlorarlag.

Investeraren – Till intervjun

Jonas Jakobson syns sällan i media och är troligen en av få kapitalförvaltare som tycker att aktiemarknaden är ointressant. I en exklusiv intervju med Affärsvärlden berättar Nordic Equities-grundaren om investeringsfilosofin som nyligen resulterade i en utmärkelse för bästa nordiska fond. Han ger också sin syn på:
✓ Nvidia: “Få förstod vad det var i Sverige”
✓ Riddarutnämningen från franska presidenten
✓ Ointresset för banker och skog

Råduppföljning – Till sammanställningen

Omgångens bästa köpråd blev finska Musti där ledningen tillsammans med portugisiska investmentbolaget Sonae lade ett bud på bolaget. Det var också rätt att sälja Invisio som trots stark operativ utveckling sjönk något på börsen.

Lock-up-avtal – Till sammanställningen

Sedan förra genomgången har lock-up-avtal löpt ut i IT-säkerhetsbolaget Yubico. Aktien är ned nästan 20% sedan dess. Kommande veckor löper lock-up-avtal ut för ägarna i W5 Solutions, RanLOS, Dedicare, Invoicery och Vestum.

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Subscribe
Notifiera mig om
guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Box 30099 | 104 25 Stockholm