Hoppa till huvudinnehållet

Ett bolån – på dina villkor

Har du fått nog av räntor som smyghöjs och upprepade omförhandlingar med banken? Nu är det dina samlade tillgångar som avgör vilken ränta du får – och priset kan bli så lågt som 0,69 procent*.

Att förhandla om bolåneräntan ser ofta bankkunder som svårt och omständligt. Trots den stora konkurrensen upplever många att de får ungefär samma villkor överallt. Det lämnar fältet öppet för en utmanare som oss, att med ett starkt varumärke och digital distribution erbjuda någonting bättre. Till exempel en ränta som redan är förhandlad och klar.

Jag ser det som ett maktskifte. Nu är det våra kunders önskemål, förutsättningar och behov som sätter agendan. Det måste vi förhålla oss till genom att erbjuda smarta tjänster till attraktiva priser. Det är bolånet ett bra exempel på.

Du kan vara miljonär utan att veta om det

För de flesta svenskar är bolånet en av de största och viktigaste posterna inom privatekonomin. Då kan en lägre bolåneränta göra stor skillnad.

Vårt bolån har fem nivåer och den allra lägsta räntan är så låg som 0,69 procent. Men redan från 1 miljon i samlade tillgångar kan du låna från 1,19 procent.

En miljon kan låta mycket, men faktum är att många är miljonärer utan att veta om det. Lägg ihop allt ditt sparande. Fonder, aktier, någon eller några gamla tjänstepensionsförsäkringar – och så ditt sparande till barn eller barnbarn. Räknar man ihop allt som du och din medsökande har är det faktiskt ganska många som kommer upp i en miljon eller mer.

Med fokus på trygghet och säkerhet

Bolånet vänder sig till alla med villa, bostadsrätt eller fritidshus som har en belåningsgrad på maximalt 50 procent. De trygga och stabila låntagarna, är själva förutsättningen för att kunna erbjuda ett så förmånligt lån.

Vill du veta mer? Ring mina kollegor på 08-506 330 00 eller läs mer här.

/Martin Ringberg, Sverigechef på Nordnet

* 0,69 procent avser effektiv ränta efter högsta möjliga ränterabatt (20170906). För högsta rabatt krävs en belåningsgrad på max 50 % och minst 10 mkr i tillgångar hos Nordnet. Effektiv ränta utan rabatt för ett bolån på 1 mkr med en bindningstid på 3 mån och en löptid på 30 år är 1,79 %, vilket (förutsatt oförändrad ränta och utan hänsyn till ev. skatteavdrag) ger en månadskostnad om 1 480 kr och en total kreditkostnad om 1 532 644 kr. Bolånet kräver en kostnadsfri aktie- och fonddepå hos Nordnet. Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
4 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest gillade
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer
Anonym
Anonym
2018-05-15 09:13

Hej! Jag har länge varit intresserad av att flytta mitt bolån till er och då jag uppfyller era krav valde jag för en tid sedan att skicka in en ansökan. Tyvärr fick jag reda på att ni inte kunde erbjuda mig något lån då jag bor i en bostadsförening och inte en bostadsrättsförening? Hur har ni resonerat kring detta? I praktiken fungerar ju en bostadsförening som en bostadsrättsförening även om mer regleras i stadgarna. Om det är detta som ligger bakom ert beslut att inte erbjuda lån till lägenhetsägare i bostadsföreningar skulle det ju vara möjligt för er att titta… Läs mer »

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2018-05-18 13:57

Tack för din fråga!

Bostadsrättsföreningar regleras av Bostadsrättslagen medan bostadsföreningar styrs av Lagen om ekonomiska föreningar, vilket ger en större frihet för föreningen. Om vi ska kunna hålla vårt bolån enkelt och standardiserat, har vi inte möjlighet att göra bedömningar i varje enskilt fall. Därför lånar vi, för närvarande, inte ut till bostadsföreningar.

Du får gärna ringa Nordnets premiumsupport på 08-506 377 00 för att höra mer.

Vänliga hälsningar,
Martin

Anonym
Anonym
2019-08-17 10:03

Hej, är 10MSEK i tillgångar hos er enda kravet för att få 0,69%? Finns någon övre gräns för hur mycket 50% av värdet kan uppgå till?

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2019-08-19 09:30

Tack för din fråga! För närvarande kan du låna upp till 20 MKR. Ring gärna oss på 010-583 37 00 om du har frågor. Hälsn, Martin