Hoppa till huvudinnehållet

En verktygslåda för att investera bättre – Daniel Zhang – Sparpodden 378

Att förstå Circle of competence, Second level thinking och hur man bemästrar risk är några väldigt viktiga mentala modeller för att lyckas som investerare som vi fördjupar oss i detta avsnitt.
Daniel skrev boken för att påminna sig själv om viktiga byggstenar i processen till att hitta bra aktier. Vad utfallet blir av dina investeringar är ibland bortom vår förmåga att kontrollera, men processen för hur du investerar har du 100% makt över!
Detta kunskapsfyllda avsnitt är veckans Sparpodden – lyssna in!

/Alexander Gustafsson

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
2 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest gillade
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer
Robin H
Robin H
2021-02-13 08:53

Hej! Har precis börjat lyssna på sparpodden, grymt bra podd! Jag och min sambo sitter och funderar på om vi ska binda fast i 3 år för 1,25 ränta eller rörligt på 1,3. Hur ska vi tänka? I era första avsnitt så pratade ni om att lägga undan mellanskillnaden i annat sparande om den rörliga räntan var lägre. Men nu är den faktiskt högre och vi behöver ändå bo i bostadsrätten i 3 år. Tack på förhand!