Hoppa till huvudinnehållet

E-handel, konsulter och tillväxtbolag

Läs vad Affärsvärlden tycker om RevolutionRace, Humana, Tietoevry, Ogunsen, Leading Edge Materials, Profoto, Vestas, Oneflow, DistIT och Malmbergs. Det bjuds också på nyheter kring Afv-portföljen, Krönika, Börsgolvet, Investeraren, Råduppföljning och Insiderkollen.

RevolutionRace – Till analysen (inget inlogg krävs)

Det är tydligt att pandemitidens tillväxttal inte kommer igen, men efter ett par extra dåliga kvartal var det viktigt att RevolutionRace visade ny växtkraft och förbättrad lönsamhet. Framgångar utanför Norden och inom nya produktkategorier kommer vara avgörande för aktien.

Humana – Till analysen (inget inlogg krävs)

Mycket fokus har i år legat på Humanas verksamhet inom personlig assistans. Av förklarliga skäl då bolaget var en hårsmån från att förlora tillståndet.

Tietoevry – Till analysen

Det kommande halvåret kan det ske stora strukturåtgärder och avknoppningar från Tietoevry.

Ogunsen – Till analysen

Marknaden för bemanning och rekrytering är generellt utmanade för tillfället. Efter rekordåret 2022 har marginalerna pressats för Ogunsen.

Leading Edge Materials – Till analysen

Prospekteringsbolaget Leading Edge Materials har tre intressanta gruvprojekt. Mest känd för svenska allmänheten är Norra Kärr som är en stor fyndighet av sällsynta jordartsmetaller belägen intill Vättern.

Profoto – Till analysen

Omsättningen rasade i tredje kvartalet och proffsfotografer verkar nu mer ovilliga än tidigare att investera i ny utrustning. En tydlig vändning kommer nog inte förrän bolaget kommer med större lanseringar av nya blixtprodukter, och det ser ut att dröja.

Vestas – Till analysen

Danska vindkraftsjätten Vestas kommer från några jobbiga år med stora förluster. Om bolaget får upp lönsamhet och tillväxt till historiska nivåer är uppsidan i aktien stor. Vi tror dock att det kommer bli kämpigt även framöver.

Oneflow – Till analysen

Mjukvarubolaget Oneflow noterades på börsen förra våren till kurs 45 kronor och en bakåtblickande värdering på 19 gånger omsättningen. Vi på Affärsvärlden avrådde från aktien vid noteringen och upprepade säljrådet i våras. Är det dags att byta fot?

DistIT – Till kommentaren

IT-distributören faller 10% efter att presenterat Q3-rapporten. DistIT meddelar att de slopar sina finansiella mål och tvingas göra ändringar i villkoren för obligationen. Dessutom presenterar bolaget en prognos för 2024.

Malmbergs – Till analysen

Elgrossisten Malmbergs har haft svårt att uppvisa någon tillväxt att tala om de senaste åren. Nu är marknaden dessutom generellt mer utmanande och marginalerna har pressats.

Afv-portföljen – Till veckosummering

Rapportperioden är över för portföljbolagen som i snitt steg 1,4% under rapportdagen. Vi synar insynsaktiviteten bland innehaven.

Börsgolvet – Till golvet

Trots kylan slår säljbarometern i taket hos Hemnet, men kanske inte på det sätt som investerarna hoppats. Strömmen går ur laddbolaget men kommer in i en ständig uppköpskandidat. Ingen frost på Börsgolvet!

Investeraren – Till intervjun

Man behöver inte ta hög risk för att göra sin portfölj hållbar, menar Carnegies fondförvaltare Anna Strömberg: “Många av bolagen som kommer att vara viktigast för omställningen har funnits i 100 år och kommer att finnas i 100 år till.”
Efter årets motvind i energisektorn tittar hon mer på S än E i ESG och i portföljen finns allt från talhjälpmedel till särläkemedel. Och Markarydsbolaget som har en bra mouse trap.

Råduppföljning – Till sammanställningen

Det lyser rött i veckans omgång där bara en aktie slutade på plus. Sämst gick det för etikettbolaget Pricer och serieförvärvaren Seafire som vi i båda fall var neutrala till.

Insiderkollen – Till sammanställningen

Afv går igenom alla aktuella insynsaffärer. Senaste veckorna har intressanta transaktioner bland annat skett i Evolution, Ferronordic, Storytel, Starbreeze, Volvo Cars, Green Landscaping och Hexatronic.

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Subscribe
Notifiera mig om
guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Box 30099 | 104 25 Stockholm