Hoppa till huvudinnehållet

Det här är Robosave – din egen investeringsrobot

Vi lanserar idag tjänsten Robosave – en investeringsrobot som tar hand om ditt sparande.

Robosave jagar inte heta aktier eller letar efter perfekt marknadstajming. Robosave hjälper dig att bygga upp ett långsiktigt sparande genom att varje månad systematiskt investera i börshandlade fonder med hög kvalitet och låg kostnad. Som kund svarar du på tolv frågor kring din spararprofil, t.ex. placeringshorisont, sparbelopp och riskbenägenhet. Du får sedan ett förslag på en portfölj med en fördelning av tillgångar som är anpassad efter din individuella spararprofil. Portföljen ombalanseras löpande för att motsvara din ursprungliga fördelning.

Med Robosave gör vi det största skiftet i vår affärsmodell sedan Nordnet startade för drygt 20 år sedan. Vi går från att vara en bank där man som kund förväntas fatta alla beslut på egen hand, till att addera verktyg som aktivt kommer att guida spararna i deras investeringsbeslut. Robosave representerar framtiden. Vi bygger ett nytt Nordnet och har stora ambitioner för marknadsandelar och tillväxt. Vi vill bredda vår målgrupp och vårt produktutbud. MEN, vi kommer aldrig att  glömma vårt arv – vi kommer från digital aktiehandel, och ska alltid vara det bästa alternativet för aktiva kunder som gillar trading.

Robosave kostar 0,50% per år plus avgifter till fondbolagen för ingående fonder på 0,15-0,23%, vilket är en bråkdel av vad traditionell finansiell rådgivning kostar. Robotrådgivning med börshandlade fonder som underliggande tillgång är första steget, men framöver kommer vi att lansera fler produkter inom området för digital rådgivning. Ambitionen är att bli marknadsledande, och vi tittar t.ex. på en motsvarande produkt för pension. Vi bygger också för fullt på vår nya webb och vår nya app. I Sverige har vi lanserat en betaversion av webben som alla kunder har tillgång till och kan testa. Planen är att samtliga våra marknader ska ha ny webb och app innan årsskiftet.

Läs mer i vårt pressmeddelande.

Här kan du läsa mer om Robosave, och starta ett sparande om du är intresserad. Intervju med mig i DI Digital där jag pratar om robotrådgivning finns här.

Hör gärna av er med kommentarer, i fältet nedan eller på twitter @CEONordnet.

Hälsningar / Peter

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
2 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest gillade
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer
trackback
Anonym
2017-09-03 19:31

[…] ändå är inne på automatiskt sparande. Nordnet har släppt en funktion som de kallar för “Robosave“. Det är att man svarar på frågor och får därefter ett förslag som passar din profil. […]

trackback
Anonym
2017-09-08 16:42

[…] Robotsave, en robot som placerar, allokerar och utifrån svar på några frågor om riskbenägenhet, placerar valfritt belopp och månadsspar så att du slipper. Avgift: 0,5%. Frågan är bara vad är skillnaden på denna robot och att faktiskt köpa en fond? Du kan ju säkerligen hitta en fond med samma riskprofil och avkastningsmål som robotsave. Och en kanske tänker att i en fond där har man ju en förvaltare, en människa som styr. Dock så är fördelen här att robotar kan hålla 100 gånger fler saker i åtanke, snabbare, än vad vi människor kan, och det är ju också så… Läs mer »