Därför funkar det inte att välja bort – Sparpodden 327

Hållbara investeringar har exploderat som fenomen, men vad är det som verkligen fungerar och inte fungerar. Varför är signalvärde inte lika värdefullt som det som faktiskt skapar nettoeffekt på miljön? Hur ska man förhålla sig till miljöfrågor inom investeringar om man verkligen vill skapa en förändring?
Dessa frågor besvara vi i veckans avsnitt som görs tillsammans med Joakim Sandberg som har forskat på området och är professor i både praktisk filosofi och ekonomi.

Vad vill DU veta mer om? Ställ fråga på Twitter under hashtagen #sparpodden, eller i sharevillegruppen #sparpodden

Hjälp oss växa podden genom att sprida i sociala medier!

/Alexander Gustafsson

Alexander Gustafsson
Alexander Gustafsson
Investeringscoach på Nordnet

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
3 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest gillade
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer
drludde
drludde
2020-02-13 11:50

Lite missvisande att döpa avsnittet till “därför funkar det inte att välja bort” när professorn sedan säger att stora oljebolag måste man välja bort då de inte går att påverka, och de stora oljebolagen är de fossila bolagen med störst vikt i indexfonder (i synnerhet globala sådana). Alltså, att utesluta fossil energi från sina investeringar är inte bara symboliskt, det är inte bara rimligt moraliskt (vill inte stödja miljöskadlig verksamhet), ekonomiskt (då de riskerar att bli sittande med strandade tillgångar) utan jag tror även att det har en långsiktig effekt. Resonemanget att det alltid är någon annan som köper aktierna… Läs mer »

stefan
stefan
Svara till  drludde
2020-02-13 17:53

Alltså hur orkar du ??