Så bygger du en egen börsrobot

Det är nästan omöjligt att undkomma drömmen om att ha en automatisk börsrobot som gör allt jobb. Men frågan är om det är en verkligen och om man nu vill följa den drömmen vilka förväntningar ska man ha? Jag mötte upp med gänget bakom Autostock för att diskutera frågan om att automatisera sin börshandel. 

En börsrobot blir till

Jag träffar upp med Rikard Nilsson och Thomas Köhler. De driver handelsverktyget Autostock, där användaren själv tillåts “bygga” egna börsrobotar.  I praktiken handlar det om att skriva en bit kod som programmet sedan handlar värdepapper efter.

De har idag byggt upp ett community av privatpersoner som på egen hand bygger och delar sina idéer för börsrobotar. Det är inte nödvändigtvis systemutvecklare eller heltids programmerare som nyttjar programmet, utan koden bygger på enkelt logik. Med lite språkkunskap i engelska och en förståelse för hur datorn logiskt exekverar koden kan gemene man bygga sin egna robot.

Guld och gröna ängar?

Det handlar om att sätta förväntningarna rätt. Ingen kommer någonsin hitta en magisk bit kod som knäcker börsens mysterium. Detta är inte en “get-rich-quick” lösning är de tydliga med när jag träffar dem. Många använder börsrobotar vid sidan av sin ordinarie börshandel och långsiktiga sparande.

Framgången ligger i att testa och hitta så kallade “edge:ar” på börsen. Leta upp mönster där du har oddsen på din egen sida och med rätt positionshantering så kan du göra det till en vinstmaskin. Men du behöver vara beredd på att lägga timmarna på sin research…

Kolla in klippet för att lära dig mer. Använder du någon form av automatisk börshandel idag? Går du i tankarna på att kvantifiera din strategi för investeringar mer? Dela gärna en kommentar om du har någon erfarenhet av detta.

/Alexander Gustafsson 

Alexander Gustafsson
Alexander Gustafsson
Investeringscoach på Nordnet

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer