Hoppa till huvudinnehållet

“Bitcoin – allt annat är irrelevant” – Christoffer de Geer – Sparpodden 370

Kryptovalutor vinner mark när centralbankerna fortsätter att stödköpa värdepapper och stimulera ekonomin. Men vad är det som gör att priset går upp eller ner på en bitcoin? I en aktie går utbud och efterfråga att studera i en orderbok, men hur man som investerare kan förhålla sig till prisförändringar i kryptovalutor blir tema för veckans podd.

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Subscribe
Notifiera mig om
guest
5 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest gillade
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer
Anonym
Anonym
2021-01-21 07:17

”Så hör köper du Bitcoun” – fick inget svar på den frågan! Hur gör kan??

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2021-01-21 11:58

Han äger och köper Bitcoin – tyckte han var ganska tydligt med det 😉

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2021-01-24 00:49

Det var inte frågan hon ställde! Jag väntar också på att få reda på HUR man köper dem. “Så här köper du Bitcoin” förpliktigar en förklaring och den fick vi inte…

Anonym
Anonym
2020-12-09 11:40

Tack för intressant podd! – Jag lyssnade på senaste avsnittet om bitcoin med bara ett halvt öra eftersom jag arbetade samtidigt. Bitcoin intressant tema. Förstod vitsen med att använda bitcoin som “safe haven” som en universiell valuta, om man bor i länder som saknar stabil växelkurs, där hyperinflation råder och där det helt enkelt inte finns kontanter att tillgå. – Exemplet Venezuela. – Men hur ska man kunna handla mat för bitcoin i Venezuela? – Vilka är marknadsplatserna för bitcoin? – Är det något som Nordnet kommer starta?

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2020-12-14 09:11

Via hot wallets & ett andra lager ovanpå Bitcoins blockkedja/ledger (kallas lightningnätverket), möjliggörs ett betalningsnätverk med enorm kapacitet. Värt att lägga märke till är hur Visa redan samarbetar med flera nya företag som erbjuder bl.a. betalkort med avsevärt mycket lägre avgifter genom denna teknik.

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Box 30099 | 104 25 Stockholm