Hoppa till huvudinnehållet

Bolån utan sparande.

Bolån från 1,45%* via Stabelo

Bolån utan sparande.

Bolån från 1,13%* via Stabelo

Grön rabatt och helt utan krav på sparande.

Du behöver inte ha ett sparande för att få ett bra lån. I samarbete med Stabelo erbjuder vi ett bolån från 1,45 %*. Utan jobbiga förhandlingar och utan att bli uppflyttad på listpris när du minst anar det.

Bindningstiderna är tre månader, ett år, två år, tre år, fem år eller tio år och en belånings­grad upp till 60 procent.

Om du har ett energieffektivt boende får du 0,10 procentenheter rabatt på din ränta och om du lånar till en större energieffektiviserade investering kan du få 0,20 procentenheter på just den delen av ditt lån. Smart, eller hur?

För att ansöka om Stabelos bolån behöver du bli kundlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster hos Nordnet. Det går snabbt och är kostnadsfritt.


*Bolån utan motkrav är samarbete med Stabelo AB som kreditgivare och du ansöker hos Stabelo. Max 60% belåningsgrad. Med 3-månaders rörlig ränta på 1.45% för ett lån på 1 000 000 kr med 30 år rak amortering om 2 778 kr/mån (effektiv ränta 1.46 %), blir det totala beloppet att betala 1 218 087 kronor, varav 218 087 kr ränta om räntan är oförändrad under lånets löptid (30 år). Den första månadsbetalningen blir då 3 986 kr vilket motsvarar en räntekostnad om 1 208 kr och en amortering på 2 778 kr (totalt 360 månadsbetalningar). Årsränta per den 2022-05-04. Lånet förutsätter panträtt i fast egendom eller bostadsrätt. Du behöver vara kund hos Nordnet för att ansöka.

Ränta mellan 1,45 - 3,99 %.

  • Prutat och klart, utan krav på sparande.
  • Flera bindningstider, från 3 mån till 10 år.
  • Extra rabatt med Grönt Bolån och Grönt tilläggslån.
  • Du både ansöker och signerar dina lånehandlingar digitalt.

Årets bolån 2020.

Med motiveringen ”Förnyar villkoren för våra största lån till boendet. Enkelt och färdigprutat ger en bättre affär för konsumenten” utsågs Stabelo till vinnare av Privata Affärers pris för Årets Bolån 2020. Det gör oss till en mycket stolt återförsäljare.

Stabelo årets bolån

0,10 i rabatt med Grönt bolån.

Har du en energideklaration som utfärdats 2014 eller senare med energiklass A eller B får du ett Grönt bolån hos Stabelo. Det ger dig 0,10 procentenheters rabatt på hela ditt bolån. Det kollar vi åt dig i samband med att du söker ett lån hos oss, så du behöver inte göra något själv.

0,20 i rabatt med Grönt tilläggslån.

Har du inte en bostad som är tillräckligt energieffektiv för att du ska omfattas av Grönt bolån? Stabelo erbjuder även Grönt tilläggslån med 0,20 procentenheters rabatt så att du kan låna billigt för att göra energieffektiviserande investeringar i din bostad. Minsta lånebelopp för Grönt tilläggslån är 200 000 kr.

Våra räntor.

Stabelos bolån utan krav på sparande.

Räntetabell per 22-05-04.

Du betalar

Löptid

1,45 %

3 mån

2,25 %

1 år

2,99 %

2 år

3,26 %

3 år

3,39 %

5 år

3,99 %

10 år

Hur mycket behöver du betala på bolånet totalt?

Ta del av vårt representativa exempel nedan för att få en bra överblick på bolånet i sin helhet.

Hur mycket behöver du betala på bolånet totalt?

Ta del av vårt representativa exempel nedan för att få en bra överblick på bolånet i sin helhet.

1,45 % ränta.

Lånebelopp

1 000 000

Nominell ränta

1,45 %*

Effektiv ränta

1,46 %

Återbetalningstid

30 år

Räntekostnad per månad

1 208 kr **

Amortering

2 778 kr

Uppläggningsavgift

0 kr

Årsavgift

0 kr

Totalt att återbetala

1 218 087 kr

Kreditgivare Stabelo.


* Räntesats per 2022-05-04 vid belåning på max 60 % och tre månaders löptid.
** Gäller vid oförändrad ränta. Ingen hänsyn har tagits till ränteavdrag.

Har du ett större sparande hos Nordnet?

Då kan du ansöka om Nordnets eget bolån med marknadens lägsta listränta.

Ju mer du sparar, desto lägre ränta får du. Prutat och klart. Ränta mellan 0,65 - 2,04 %.

Nordnets eget bolån

Har du ett större sparande hos Nordnet?

Då kan du ansöka om Nordnets eget bolån med marknadens lägsta listränta.

Ju mer du sparar, desto lägre ränta får du. Prutat och klart. Ränta mellan 0,69 - 2,04 %.

Nordnets eget bolån

Frågor och svar.

Om dig som låntagare.

Du som lånar behöver vara privatkund hos oss och ha en så kallad aktie- och fonddepå. Du behöver också ha en bostad som belånas till maximalt 60 procent av nuvarande marknadsvärde. Observera att Stabelo måste ha hela lånet - du kan exempelvis inte lägga en del av lånet hos oss och en del hos en annan bank.

Du får belåna din villa eller bostadsrätt i bostadsrättsförening som du har för permanentboende. Du behöver själv äga bostaden som du vill belåna. Observera att Stabelo måste ha hela lånet - du kan exempelvis inte lägga en del av lånet hos oss och en del hos en annan bank.

Du behöver inte ha några särskilda tillgångar, Stabelos ränta är samma för alla som får ett beviljat lån.

Du får låna upp till 60 procent av bostadens värde upp till 6 gånger hushållets bruttoinkomst. Lägsta lånebelopp är 500 000 kronor och maximalt 10 miljoner kronor.

I samband med att du ansöker om lån genomför Stabelo en statistisk värdering av din bostad. Den statistiska värdering tar inte hänsyn till specifika detaljer kopplad till just din bostad och därför kan värderingen i vissa fall skilja sig från det värde som du som kund förväntat dig. I dessa fall finns möjlighet att själv bekosta värderingen av en registrerad fastighetsmäklare alternativt en oberoende värderingsman, dvs. en värdering utförd av en av Samhällsbyggarna auktoriserad värderingsman. Värderingen får inte vara äldre än 3 månader. Dessa värderingsunderlag kommer att jämföras med den statistiska värderingen och justeringar av värdet kan förekomma.

Stabelo äger rätt att besluta om den pantsatta egendomens värde efter den värderingsmodell och metod som Stabelo vid var tid tillämpar.

Ja, det går bra så länge barnet som bor i bostaden också är låntagare.

Om räntan.

Stabelo erbjuder alla kunder en och samma ränta som utgår från den faktiska genomsnittsräntan från de sex största bolånegivarna och en rabatt mot det oviktade genomsnittet av dessa. Rabatten varierar något baserat på marknadens förutsättningar men målet är att Stabelo ska vara billigare än snittet av de sex största bolånegivarna.

Befintliga och nya kunder får samma låga ränta när räntorna läggs om. Du behöver därför aldrig lägga tid på att bevaka dina rabatter eller oroa dig för att räntan läggs om till en högre nivå än vad som gäller för nya kunder. Räntor med 3 månaders löptid läggs om den tredje onsdagen den tredje månaden i varje kvartal. Övriga bindningstider läggs om till gällande 3 månaders ränta vid räntebindningstidens slut. När du ansöker om ett nytt lån hos oss får du den räntan som gäller på utbetalningsdagen.

Räntan dras via autogiro från ditt valda konto en gång i månaden.

Befintliga och nya kunder får samma låga ränta när räntorna läggs om. Du behöver därför aldrig lägga tid på att bevaka dina rabatter eller oroa dig för att räntan läggs om till en högre nivå än vad som gäller för nya kunder. Räntor med 3 månaders löptid läggs om den tredje onsdagen den tredje månaden i varje kvartal. Övriga bindningstider läggs om till gällande 3 månaders ränta vid räntebindningstidens slut.

Stabelo erbjuder räntebindningstiderna tre månader, ett år, två år, tre år, fem år och tio år. Du kan när som helst binda hela eller delar av ditt lån.

Den genomsnittliga räntan beräknas på samtliga lån som betalades ut under månaden och publiceras på Konsumenternas för samtliga långivare, här.

Övriga frågor.

Ja, du kan utöka ditt lån så länge belåningsgraden inte överskrider 60 procent. Minsta belopp att öka lånet med är 250 000 kronor. Om du vill utöka ditt lån genomgår du samma kreditprövning som när du tar lån för första gången.

Det skärpta amorteringskravet som gäller från och med 1 Mars 2018 innebär att amorteringskravet sätts utifrån hur mycket du lånar i förhållande till din inkomst. Lånar du mer än 4,5 gånger din totala årsinkomst före skatt behöver du amortera 1 procent av lånet årligen. Om ni är två som lånar så är det er sammanlagda årsinkomst som räknas.

Finansinspektionen införde det tidigare amorteringskravet den 1 juni 2016. Kravet innebär att det är belåningsgraden för ditt bolån som styr amorteringen. Har du en belåningsgrad på över 70 procent av marknadsvärdet på din bostad ska du amortera minst 2 procent per år på den totala skulden. Är belåningsgraden mellan 50 till 70 procent av marknadsvärdet ska du amortera minst 1 procent per år på den totala skulden. Är belåningsgraden 50 procent eller lägre av marknadsvärdet på din bostad kan du få amorteringsfritt.

Marknadsvärdet som ligger till grund för din amortering och belåningsgrad är fast i 5 år. Det betyder att du inte kan ändra amorteringsbeloppet under villkorsbindningstiden även om marknadsvärdet skulle öka under perioden.

Har du ett lån som är taget före amorteringskravet trädde i kraft och flyttar ditt lån till Stabelo, utan att utöka lånet, har du möjlighet att behålla dina befintliga amorteringsvillkor.

Under rådande omständigheter p g a Covid-19 så har dock Finansinspektionen beslutat att ge långivare möjlighet att frångå amorteringskraven till och med juni 2021.

Eftersom vi i dagsläget bara kan erbjuda lån på en bostad du redan äger och bor i, erbjuder vi inga lånelöften för närvarande. Vår ambition är dock att kunna erbjuda lån och lånelöfte även vid köp av ny bostad.

Ja, med Grönt Bolån har du med ett energieffektivt boende möjlighet att få 10 punkter rabatt på räntan samtidigt som du bidrar till minskad energiförbrukning.

Om din bostad än så länge inte är tillräckligt energieffektiv för att omfattas av Grönt Bolån har du möjlighet att låna till lite större energieffektiviserade investeringar med en riktigt bra rabatt. Du får 20 punkter rabatt på den delen av ditt lån som du använder för att investera i någon av nedan listade åtgärder på den fastighet som du belånar, oavsett räntebindningstid.

Byte av fönsterlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Installation av berg-, jord- eller sjövärmepumplänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Installation av frånluftsvärmepumplänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Installation av luft/luftvärmepumplänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Installation av luft/vattenvärmepumplänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Installation av mekanisk från- och tilluftsventilation med värmeåtervinning, FTXlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Installation av mekanisk frånluftsventilationlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Installation av pelletspannalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Installation av solcellerlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Installation av solvärmelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Installation av undercentral för fjärrvärmelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Installation av vedpannalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Isolering av yttertak - vid tak upp till nocklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Kombinerade värme- och ventilationssystemlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Tilläggsisolering av fasadlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Tilläggsisolering av vindenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Nej, Stabelo tar inte ut några avgifter. Däremot kan det uppstå kostnader hos Lantmäteriet i samband med att du tar ett nytt lån som innebär nya pantbrev eller ny lagfart.

Pantbrev utfärdas som ett bevis för att en inteckning har gjorts hos Lantmäteriets fastighetsinskrivning, ägararkivet. Ett pantbrev är en säkerhet för den som ger ut bostadslånet. Finns det redan befintliga pantbrev i fastigheten som motsvarar lånebeloppet behövs inget nytt pantbrev utfärdas. Är däremot lånebeloppet högre än befintliga pantbrev måste nytt pantbrev utfärdas för att matcha lånebeloppet. Kostnad för nytt pantbrev uppgår till 2 % av uttaget pantbrev samt en expeditionsavgift på 375 kr.

Lagfarten är beviset på vem som äger fastigheten. När du som kund köper ett hus betalar du en så kallad stämpelskatt för att få lagfart, för närvarande 1,5 % av köpeskillingen plus en expeditionsavgift på 825 kronor. Om lagfaren ägare ska ändras till följd av exempelvis en bodelning utgår endast expeditionsavgift.

Gränsen för maximal belåningsgrad på 60 procent gäller vid utlåningstillfället. Om värdet på din bostad minskar så att du hamnar över denna gräns innebär inte att du behöver betala av lånet eller att du får en högre ränta. Om du vill utöka ditt lån kommer en ny värdering att göras och belåningsgraden beräknas då utifrån denna. Värderingen som ligger till grund för eventuell amortering ligger dock fast i fem år.

Ring oss på 0923-68881 eller mejla till avibolan@stabelo.se så hjälper vi dig. Telefonen är öppen varje helgfri vardag 8.00-16.30.

För frågor om Stabelos bolån, mejla bolan@stabelo.se eller ring 010-410 35 00. Telefonen är öppen varje helgfri vardag 8.00-17.30.

Tänk på att.

En investering i värdepapper både kan öka och minska i värde. Risken finns att du inte får tillbaka hela det investerade beloppet.