Program

Upp

Dela:

13:30

13:50

Dörrarna öppnas

 

Webbsändningen startar

14:00

Välkomna

Programledarna Eva Trouin och Joakim Bornold hälsar välkomna.

.

Hitta börsens 10-taggare

Tio bolag på Stockholmsbörsen har stigit mer än 1 000 procent de senaste fem åren. De kallas för 10-baggers, och det är väl alla investerares dröm att hitta dem. Det är spelbolag som Net Entertainment och Net Gaming, men också forskningsbolag som Hansa Medical. För att inte tala om det mest kända av dem alla, Fingerprint Cards. Men vilka är de kommande fem årens 10-baggers? Följ med på vår skattjakt.

 

.

Aktiv och hållbar förvaltning - ett framtidssäkert sparande

Hållbara investeringar har blivit alltmer efterfrågat från spararna. Ger hållbara investeringar en bättre avkastning på sikt och vilka alternativ finns det om man vill spara hållbart? Lyssna till ett av de mest inflytelserika fondbolagen i Sverige som utvecklar hur man ska tänka som sparare kring hållbara investeringar.

 

Är låga fondavgifter alltid till spararens bästa?

Debatten om avgifter på sparande är alltid aktuell och som sparare kan fondutbudet te sig som en djungel. Är fonder med låga avgifter det bästa för alla sparare eller lönar det sig att ha aktivt förvaltade fonder som kostar lite mer? Vilka fondmarknader och fondtyper tror en av de största fondförvaltarna i Sverige på för tillfället?

.

Kan robotar göra dig rik?

De traditionella bankernas aktierådgivning utmanas nu av robotar som bygger på artificiell intelligens. Så nästa gång du bygger en portfölj av fonder så heter din rådgivare kanske Lysa, Opti eller Robosave. Men vad är vinsten för dig som sparare? Och vad är fällorna?

15:05

Paus

Sändning från vår backstagestudio

15:15

Vad vill Annie Lööf? 

Annie Lööf var golvad och nästan utslagen året efter att hon tillträdde som partiledare för Centerpartiet. Idag är hon politikens stora fixstjärna med drivkraft att förändra. Men hur ser hon på företagande och incitament för att spara och investera?

.

Konsten att investera rätt

Rune Andersson kom från ett litet lantbruk i Kyrkhult i Blekinge och blev med tiden en av Sveriges mest kända och framgångsrika företagare. Resan började en gång i tiden på Electrolux, men lyftet kom när han ihop med sin partner Carl Bennet gick in som storägare i det medicintekniska bolaget Getinge. Idag är han storägare på börsen via sitt privata bolag Mellby Gård.

Robert Andreen är nestorn bland de svenska riskkapitalisterna. Efter några år på Almi och sedan Handelsbanken, startade han Nordic Capital 1989. Totalt har Nordic Capital investerat över 100 miljarder i olika företag och haft över 70 exits. Så hur tänker en riskkapitalist vid investeringar?

.

De satsar pengar på kvinnor

Invest in Her investerar i produkter och tjänster som stärker kvinnor och kvinnligt ägande, för att skapa ett mer jämställt näringsliv. Det är ett investmentbolag av kvinnor för kvinnor. Möt grundarna, succéförfattaren Camilla Läckberg och PR-proffset Christina Saliba, samt Life Science-ambassadören Barbro Ehnbom som grundat nätverket BBB – Barbro's Best & Brightest för unga lovande kvinnor.

16:20

Paus

Sändning från vår backstagestudio

17:05

Tio år efter Lehman

För tio sedan rämnade marken under världens hela finanssystem. Börserna störtdök storbanker hotades av konkurs och bilden av en gigantisk krasch framstod som uppenbar. För Michael Wolf, som kom in som ny VD på Swedbank var det hans karriärs kanske mest dramatiska dagar, veckor och år. Men vad har näringslivet och bankvärlden lärt sig av Lehman? Och kan den inträffa igen?

.

De sociala kapitalisterna

Först blir man svinrik på affärer. Sedan satsar man på filantropi. Anne Stubert Partridge är operativ chef för Optimizer Foundation som jobbar med impact investing inom utbildning och hälsa i Östafrika och Indien. Anna Ryott ska ta Norrsken Foundation ut i världen, och Elsa Bernadotte ska med hjälp av appen Karma minska världens matsvinn.

.

Mat för miljarder 

Mat på nätet är glödhett och omsätter miljarder. Från att för bara tio år sedan varit rätt anonyma källarföretag, har bolag som Mathem, Mat.se och Middagsfrid blivit heta objekt för både riskkapital och uppköp. Möt två av pionjärerna: Karolin Kull, Grundare av Mathem och Kicki Theander, grundare av Middagsfrid.

18:05

Paus

Sändning från vår backstagestudio

18:50

Möt Jacob Wallenberg

Jacob Wallenberg är ordförande för Investor, med ägarintressen i många av landets största industriföretag som SEB, Ericsson, Atlas Copco, AstraZeneca och Electrolux. Hur ser Sveriges kanske ledande industrialist på utvecklingen för den så kallade Wallenberg-sfären, världshandeln, Brexit, digitaliseringens utmaningar för den traditionella industrin och andra aktuella frågor.

.

Hur tuff blir slakten på fastigheter? 

De som satsat på fastigheter de senaste åren kan skatta sig lyckliga. Men har vi passerat toppen nu? Det byggs som aldrig förr, och räntorna kan bara gå åt ett håll. Eller vad säger proffsen? MötSven-Olof Johansson på Fastpartner, Louise Grandinson på Oscar Properties och tungviktaren Biljana Pehrsson, VD på Kungsleden.

.

Lottie Knutsons nya resa

Hon blev känd under tsunamikatastrofen, och har gjort en lysande karriär inom reseindustrin. Nu satsar hon på styrelsearbete på hög nivå på börsen. Men hur är det att släppa det operativa ansvaret och istället ta klivet upp till styrelser? Möt Lottie Knutson från Fritidsresor.

.

GW:s lysande affärer 

Kriminologen Leif GW Persson är inte bara en deckarförfattare i bestsellerklass. Även hans alla olika affärer går lysande. Han omsätter ensam över 20 miljoner per år, och ett av hans stora intressen är investeringar på börsen. Inte minst i start-ups inom medtech-sektorn. Hör GW i ett unikt samtal om aktier, investeringar och börsaffärer.

20:00

Paus

Sändning från vår backstagestudio

20:05

Elefanten i Nordsjön

Ian Lundin, ordförande för Lundin Petroleum, om läget för oljemarknaden, och om vad fynden och prospekteringen av Johan Sverdrup-fältet (elefanten med oljespråk) utanför Norge betyder för Lundin Petroleum, norsk oljeproduktion och marknaden för oljeaktier.

.

Spotify satsar på Linnea

Den svenska musikindustrin har nått jätteframgångar över hela världen, men mest har det i media handlat om manliga producenter och låtskrivare. Men nu börjar kvinnorna ta ordentlig plats. En av de nya och klarast lysande stjärnorna är Linnea Henriksson, upptäckt i Idol och med mängder av hits bakom sig. Nu har hon krokat arm med Spotify med podden Equalizer för att uppmärksamma alla smarta kvinnor i den svenska musikindustrin.

.

Hemligheten bakom det svenska spelundret

De svenska spelutvecklarna är fixstjärnor i den globala spelvärlden. Många har också blivit börsraketer, omsätter tiotals miljarder ihop och gör vinster som inga normala företag är i närheten av. Så vad är hemligheten? Möt Martin Karlesund, vd på Evolution Gaming, Lars Wingefors, grundare av THQ Nordic och Oscar Gabrielsson, vd på DICE.

21:20

Slut

Arenasponsor

Mediapartner

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar. Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se.