Nordnets aktielåneprogram.

Årets sparinnovation 2018 enligt Privata Affärer

Upp

Grattis till dig med kapitalförsäkring.

Att gammal hederlig kundnytta belönas med utmärkelsen Årets Sparinnovation av Privata Affärer är förstås otroligt hedrande. Sedan lanseringen av aktielåneprogrammet tidigare i år törs vi lova att vi numera har den bästa kapitalförsäkringen på marknaden.

Med vårt aktielåneprogram har du med kapitalförsäkring möjlighet att få extra avkastning på ditt sparande. Enkelt förklarat innebär aktielåneprogrammet att de värdepapper du valt att investera i kan lånas ut till andra, vilket i sin tur ger dig en extra avkastning, i form av en ränta. Självklart kan du disponera aktierna precis som vanligt under tiden.

Läs mer om vårt aktielåneprogram härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fördelar med
kapitalförsäkring hos oss.

Möjlighet till extra avkastning.

Inga kontoavgifter.

Ingen skatt på vinst

Du slipper deklarera dina affärer.

Automatisk återbetalning av skatt på utdelning av utländska aktier.

Möjlighet till månatliga utbetalningar.

Möjlighet att styra pengar utan testamente.

Du omfattas automatiskt av vårt aktielåneprogram när du öppnar en kapitalförsäkring hos oss.

"Vi är otroligt stolta över det här priset. Privata Affärers utmärkelser är de finaste man kan få i den svenska bankvärlden, och just ”Årets Sparinnovation” är ett kvitto på det vi kämpar för varje dag"

Martin Ringberg Sverigechef, Nordnet

Frågor och svar.

För vem passar kapitalförsäkring?


Kapitalförsäkringen liknar i mångt och mycket investeringssparkontot. Båda schablonbeskattas och du slipper själv deklarera dina affärer. Du betalar heller ingen avgift för någon av dessa sparformer. Kapitalförsäkringen
har utöver detta ett antal unika egenskaper som gör att den passar särskilt bra för följande personer:

  • Du som sparar till barn eller barnbarn gör det med fördel inom kapitalförsäkring. Det beror på att du med hjälp av förmånstagarförordnande kan styra pengarna i stort sett som du vill – i det här fallet till dina barn.
  • Du som sparar långsiktigt till din pension bör också göra det inom ramen för kapitalförsäkring. Kapitalförsäkringen är nämligen den enda sparformen som erbjuder automatiska månatliga utbetalningar
    – vilket är smidigt då pensionen är att betrakta som en inkomst.
  • Vi brukar också rekommendera kapitalförsäkring till dig som handlar med utländska aktier. Det beror helt enkelt på att vi återlägger den skatt som du behöver betala på utdelning av utländska aktier. I alla andra sparformer behöver du själv agera för att få tillbaka pengarna.

Med vårt nya aktielåneprogram blir kapitalförsäkringen dessutom intressant för alla andra som vill ha möjlighet att få extra avkastning på sitt sparande.

Kan jag flytta mina aktier från ISK eller aktie- och fonddepå till kapitalförsäkring?


Nej, du kan inte flytta in fonder, aktier eller andra värdepapper i en kapitalförsäkring. Du kan däremot flytta in likvida medel i din kapitalförsäkring, som du sedan handlar för.

Bör jag byta min aktie- och fonddepå till kapitalförsäkring?


Många sparare uppskattar den enkelhet och flexibilitet som kapitalförsäkringen erbjuder. Om du handlar mycket och/eller med utländska aktier brukar kapitalförsäkring vara en bättre sparform än till exempel aktie- och fonddepå. Likaså om det handlar om ett sparande till barn, barnbarn eller till din egen pension.

De som väljer aktie- och fonddepå framför schablonskattade sparformer gör det framförallt för möjligheten att kvitta vinster mot förluster, samt för att slippa betala skatt på ett sparande som haft dålig avkastning eller till och med sjunkit i värde. När det gäller aktie- och fonddepå skattar du bara om du säljer med vinst. Den som sparar i räntefonder väljer därmed oftast – och med rätta – att göra det inom aktie- och fonddepå.

Det finns fler skäl till att välja aktie- och fonddepå, till exempel om man vill rösta på bolagsstämma, handla med optioner och terminer, eller blanka. Kontakta gärna vår kundservice på 010-583 30 00 för mer information.

Var vänder jag mig för hjälp?


Vår kompetenta kundservice svarar gärna på dina frågor om både aktielåneprogrammet och våra olika sparformer. Ring kundservice på 010-583 30 00.

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar. Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se.