Gladiator

Hedgefond, lång/kort, Europa
Utveckling 1 år- 11.44 %
Morningstar rating
Morningstar Rating rangordnar fonder med liknande inriktning utifrån historiskt resultat med hänsyn tagen till risk och avgifter. Fem stjärnor är max, det får 10 % av fonderna.
Morningstar sustainability rating
Morningstar Sustainability Rating visar hur väl fondens investeringar möter miljömässiga-, sociala-, och governanceutmaningar relativt fonder med liknande inriktning.
Risk (volatilitet)
Risk/avkastningsindikatorn visar sambandet mellan risk och möjlig avkastning i fonden. Den baseras på hur mycket fondens värde har förändrats över de senaste 5 åren. En hög siffra innebär högre risk.
1
2
3
4
5
6
7
Senaste NAV (2020-01-31)
NAV, Nettoandelsvärde, mäter värde per fondandel. Det räknas ut genom att fondens totala värde divideras med antalet fondandelar.
2915.98 SEK
Kursförändring en dag
0 %
Jämför
Stopptid
Tidpunkten när du måste ha lagt din order för att den ska skickas samma handelsdag. Om du lägger din order efter fondens stopptid, kommer den skickas nästföljande handelsdag och NAV-kursen kan ha förändrats.
13:00
Minsta köpbelopp
100000 SEK
Årlig avgift
1.05 %
Varav förvaltningsavgift
1 %
Resultatbaserad avgift
20 %
Belåningsgrad
60 %
Gl
Gladiator

Nordisk lång/kort aktiefond. Förvaltningen av fonden syftar till att över tiden och med ett väl avvägt risktagande ge andelsägarna maximal avkastning på investerat kapital oberoende av den generella marknadasutvecklingen. Fonden inriktar sig således på absolut avkastning. Från tid till annan kommer fonden att använda belåning och kommer normalt att ha en mer koncentrerad portfölj, dvs större enskilda positioner än en traditionell investeribngsfond.Observera att det för en enskild andelsägare inte är relevant att jämföra utvecklingen av NAV-kursen med utvecklingen av sin investering. Detta beror på den metod som fonden använder vid avgiftsuttag, och som finns beskriven i detalj i fondbestämmelserna.

ISIN
SE0001376880
Kategori
Hedgefond, lång/kort, Europa
Belåningsgrad
60 %
UCITS
Nej
Fondens startdatum
1 februari 2005

Förvaltare

Ansvarig förvaltare
Max Mitteregger
Förvaltat fonden sedan
1 februari 2005
Max Mitteregger Kapitalförvaltning ABBox 7472S-193 92 Stockholm
+46 8 54504840http://www.mittkap.se
Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda tjänsterna, accepterar du att vi använder cookies.Läs mer