SvD Börsplus analyser

Upp

Dela:

Fastpartner

Ränteläget har gjort det allt svårare att hitta köpvärda fastigheter och nu söker bolaget bättre avkastning. Att döma av Fastpartners tidigare affärer kan det finnas dolda värden här.

Capio

Sjukvårdsbolaget handlas kring sina lägsta aktiekurser hittills efter att ha vinstvarnat inför tredje kvartalet. Problemen kan nog vara tillfälliga men reser frågan om vad man egentligen bör betala för en aktie som denna.

THQ Nordic

Paradox-aktien är högt värderad och de kommande spelsläppen är inte lika tungt uppradade som inför börsnoteringen. Men på sikt finns flera intressanta möjligheter som kan förändra läget.

Axfood

Tillväxten är modest men stabil och Axfood ligger i framkant för att parera utmaningen från internet. Aktien ser dyr ut men Axfood är skuldfritt och ger generös utdelning.

Kungsleden

Kungsleden står inför en skördetid, enligt vd Biljana Pehrsson. Detta efter flera år av mödosamt förändringsarbete. Det vill till för att kväsa det misstroende mot bolaget som syns i den relativt stora rabatt som aktien handlas till. Om skörden bärgas enligt förväntan är dock aktien billig.

Lundin Petroleum

På svenska börslistor har familjen Lundin totalt 13 börsbolag med verksamhet inom guld, diamanter, solceller, koppar och så klart olja. Man finns över hela jorden. Från Nordsjön till Botswana. Från Kurdistan till Chile. Men nästan hela värdet sitter i en enda tillgång: Lundin Petroleums ägande i oljefältet Johan Sverdrup.

Evolution Gaming

Evolution Gaming växer allra snabbast av börsens storbolag tack vare sin helt dominerande ställning som hovleverantör av Live Casino till Europas nätspelbolag. Alla pilar pekar åt rätt håll inför 2018 men aktien är förstås också prissatt efter det. Det vill till att Evolution kan försvara sina höga marginaler och marknadsandelar när konkurrensen tuffar till sig.

Investor

Aktieägarna i Investor har historiskt fått en imponerande avkastning, även efter apanage till Wallenbergarna. Tack vare "lagliga insideraffärer" är prognosen framåt god.

OBS! För att läsa hela denna och många andra analyser krävs en prenumeration. Prova en månad gratis här: nordnet.se/borsplus)länk till annan webbplats

Om du är intresserad av att läsa fler analyser och prova på Börsplus, mejla till mikaela.idermark@svd.se

Arenasponsor

Mediapartner

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar. Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se.