Upp

Dela:

Analyser från SvD Börsplus

Serendipity

Preferensaktien i Serendipitys börsnoterade industrigrupp ger en hygglig avkastning om man har fullt förtroende för grundarna. Vid minsta tvekan bör man söka lyckan på annat håll.

Tobii

Tobii har intressanta produkter på växande marknader. Men det krävs mer än så för att aktien ska vara riktigt köpvärd. Når Tobii hela vägen?

Paradox

Paradox-aktien är högt värderad och de kommande spelsläppen är inte lika tungt uppradade som inför börsnoteringen. Men på sikt finns flera intressanta möjligheter som kan förändra läget.

Assa Abloy

Den höga värderingen innebär höga krav på att historiken av fin tillväxt och stabila marginaler upprepas. Den utvecklingen är inte huggen i sten. Vi ser ett antal frågetecken.

Hexagon

Värderingen är hög och verksamheten kräver toppinsatser från ledning och styrelse. I det perspektivet oroar Ola Rolléns märkliga aktieaffärer och Melker Schörlings sviktande hälsa.

Telia

Med lite tur är Telia snart tillbaka på trygg mark efter sina ryskturkiska och centralasiatiska fiaskon. Lyckas det är aktien riktigt köpvärd.

Fingerprint

Förra året bokade Fingerprint stora intäkter som inte motsvarades av efterfrågan från marknaden. Ett slags så kallad channel stuffing som det nu kommer bli plågsamt att backa ur.

Precise Biometrics

Att vara i botten på en lång näringskedja är riskabelt. Aktieägarna måste nu hoppas att andra kunder snabbt kompenserar bortfallet från huvudkunden Fingerprint Cards. Eller kan man tänka sig en strukturaffär?

Mycronic

Mycronic är ett av börsens mest högteknologiska och lönsamma bolag. Men historiskt har vinstnivån varit svajig och frågan är om man vågar satsa på aktien nu.

Capio

Sjukvårdskoncernen Capio är ett av börsens allt fler välfärdsföretag. Genom effektiv vårdprocess och förvärv siktar man på att växa vinsten.

Om du är intresserad av att läsa fler analyser och prova på Börsplus, mejla till mikaela.idermark@svd.se

Arenasponsor

Guldsponsorer

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar. Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se.