Hoppa till huvudinnehållet

#Rörintevårtsparande vinner pris för Årets Uppror

Tack alla ni engagerade sparare! Tack vare er vinner uppropet #Rörintevårtsparande tidningen Privata Affärers pris för Årets Uppror.

Uppropet #Rörintevårtsparande startades efter att en arbetsgrupp inom Socialdemokraterna föreslagit ett tak på investeringssparkonton, ISK, och att ISk därmed kraftigt ska begränsas. Reponsen var överväldigande. Sparare från Kiruna i norr till Trelleborg i söder skrev under uppropet som på bara en vecka samlade över 40 000 underskrifter. Engagemanget för goda sparvillkor var enormt och ilskan mot förslaget stor.

Se hur det gick till när #Rörintevårtsparande startades, fick ett enormt gensvar och sedan överlämnades till (dåvarande finansminister) Magdalena Andersson.

https://www.youtube.com/watch?v=e8_cBdYjuvs

Den allra största vinsten med uppropet och det stora engagemanget är tydlig; för närvarande har Socialdemokraterna inte valt att gå vidare med förslaget om tak på ISK. Partistyrelsen valde i och med socialdemokraternas kongress en betydligt luddigare formulering om att kapitaleskattningen ska ses över. Det innebär att ISK – tack vare alla sparares fantastiska engagemang – är fredat för nu. Det är den stora vinsten. Därtill lyckades uppropet göra att sparvillkor i allmänhet och ISK i synnerhet faktiskt kom högst upp på den politiska agendan. Flera partier har kommit med förslag som syftar till att främja sparande ytterligare.

Men därför är det också en oerhört glädjande bekräftelse på att frågan är viktig för många som uppropet tilldelas Privata Affärers prestigefyllda pris.

Stort grattis alla sparare i Sverige – det här priset är till er!

/Frida

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
2 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest gillade
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer
Lasse-Gurra Aktersnurra
Lasse-Gurra Aktersnurra
2022-01-03 18:28

Ha ha, 7 % kapitalvinstbeskattning. Årets skatteparadis.

Per
Per
2022-01-27 11:38

Nä, det här är ju oseriöst. Var det de med mer än 3 miljoner i sin ISK-portfölj Socialdemokraterna ville begränsa för?
Jag tror inte riktigt jag räknas dit.
Om det kan sänka inkomstskatten, så ser jag inga som helst problem med att man återställer kapitalskatten för de med mer än 3 miljoner i sitt sparande. Inte för min egen del, och inte samhällsekonomiskt.
Läs gärna Andreas Cervenkas artikel i frågan, jag tycker han sammanfattar det ganska bra:
https://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/a/dnzbe1/vad-har-sveriges-medellosa-gjort-for-ont