Hoppa till huvudinnehållet

Yes! Nordnet Indexfond USA får fem stjärnor av Morningstar

När en fond funnits i tre år är det dags för den oberoende fondratingaktören Morningstar att betygsätta fonden; att jämföra den med andra fonder i samma kategori. Jag blir såklart glad när jag kan konstatera att Nordnet Indexfond USA kammar hem full pott och får fem stjärnor av fem möjliga.

Nordnet Indexfond USA har som mål att följa avkastningen indexet S&P 500 ESG. De senaste tre åren har fonden haft en avkastning på cirka 72 procent och bara i år har den gått upp omkring 23 procent. Det är en populär fond med en finfin utveckling som vi har all anledning att vara stolta över.

Tillhör topp tio

På Morningstar återfinns 591 fonder inom kategorin ”USA Mix”. Fem stjärnor får de tio procent bästa fonderna avseende riskjusterad avkastning senaste tre åren. Nordnet Indexfond USA tillhör dessa tio procent har de senaste tre åren presterat cirka sju procentenheter bättre än snittet i sin kategori.

Apple största innehav

Nordnet Indexfond USA domineras för närvarande av amerikanska techbolag. Här de tio största innehaven:

  • Apple
  • Microsoft
  • Amazon.com
  • NVIDIA
  • Alphabet A
  • Tesla
  • Alphabet C
  • UnitedHealth Group
  • JP Morgan Chase
  • Visa

Lågt pris – bara 0,2 procent

En indexfond är en aktiefond som följer ett angivet aktieindex. Aktieindex används som ett jämförelsetal och väger samman utvecklingen i flera olika aktier på till exempel en viss marknad eller en viss bransch. Hur stor plats en aktie har i ett index beror på marknadsvikten, det vill säga hur stort bolaget är på börsen.

Eftersom en indexfond är en direkt spegling av ett aktieindex krävs ingen aktiv förvaltning, och kostnaderna för fonden kan således hållas nere. Nordnet Indexfond USA har en årlig avgift på låga 0,20 procent.


/Martin, Sverigechef på Nordnet

Vi vill bara påminna om att ditt sparande kan gå upp och ner. Även om sparande i fonder historiskt gett god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning. Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Subscribe
Notifiera mig om
guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer