Hoppa till huvudinnehållet

Sveriges billigaste* småbolagsfond är här

Med rekordlåga 0,35% i årlig avgift hälsar vi idag Nordnet Småbolag Sverige Index välkommen till vår stadigt växande indexfondsfamilj. Vår nya fond ger dig en tydlig exponering mot svenska småbolag samtidigt som du inte är beroende av enskilda aktiers upp- eller nergångar.

Intresset för småbolag har varit ganska svalt de senaste åren; spararna har prioriterat stora stabila bolag med fina kassaflöden. Nu anar vi sjunkande räntor och i denna nya marknad har småbolagsinvesteringar åter seglat upp på var mans agenda. Timingen kunde med andra ord inte vara bättre.

Ett helt nytt index

Inför lanseringen har vi i, i samarbete med Nasdaq, tagit fram ett helt nytt index som fonden kommer att följa. Det nya småbolagsindexet är komponerat av de bolag på Stockholmsbörsen som har lägst börsvärde, och som tillsammans utgör 25% av det totala börsvärdet. Dock väljs de allra minsta potentiella innehaven bort, på så sätt att bolag med marknadsvärde under 0,025% av börsens totala värde exkluderas.

Indexet innehåller idag 80 bolag från nio olika sektorer, där de tio största innehaven i fonden utgör cirka 30% av portföljen.

Vem passar fonden?

Jag skulle säga att Nordnet Småbolag Sverige Index passar bra för långsiktiga sparare som har en positiv syn på svensk ekonomi, innovationskraft och företagande. Småbolag är förknippade med både högre avkastningspotential och högre risk; så jag tror att den typiska spararen kommer att ha fonden som en byggsten i en portfölj tillsammans med flera andra fonder. Diversifiering är alltid en god idé.

En framgångssaga

Vår första indexfond – helt kostnadsfria Nordnet Sverige Index – kom till för ganska precis tio år sedan. Mycket vatten har runnit under broarna sedan dess och med vårt senaste tillskott har vi elva egna fonder i vår indexfondsfamilj.

Fondsatsningen har inte varit något annat än en framgångssaga. Vi har fått oerhört fin respons från våra kunder och det verkar som att kombinationen av intressanta teman, indexförvaltning och låga avgifter verkligen uppskattas.

/Martin, Sverigechef på Nordnet

Bra att veta
Nordnet Småbolag Sverige Index är dagligt handlad och finns tillgänglig på Nordnets plattform för såväl månadssparande som engångsinvesteringar. Minsta köpbelopp är 100 kronor. Fonden går att köpa i alla kontotyper så som vanlig depå, ISK, kapitalförsäkring och tjänstepension.

Kom ihåg att börsen ger och tar. Även om sparande i fonder historiskt gett god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning. Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat. Innan du investerar, kom ihåg att ta del av fondens informationsbroschyr och faktablad som du hittar här.

* Nordnet Småbolag Sverige Index är billigast jämfört med småbolagsfonder med andelsklass i svenska kronor (exkl. ETF:er) utan resultatbaserad avgift som erbjuds privatpersoner i Sverige. Källa: Morningstar 23/1 2024.

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Subscribe
Notifiera mig om
guest
1 Kommentar
Nyast
Äldst Mest gillade
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer
Patrick Siegbahn
Patrick Siegbahn
2024-04-21 00:40

Totalkostnaden för fonden är närmare 0,95% om man tar höjd för en oönskad dubbelbeskattningseffekt i den här fonden. Läs mer på: https://www.smaspararguiden.se/blogg/nordnets-nya-smabolagsfond-blaser-kunderna-med-dold-dubbelbeskattning/

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Box 30099 | 104 25 Stockholm