Hoppa till huvudinnehållet

Nordnets kvinnliga kunder satsade på stabilitet och utdelningar i september

I september valde Nordnets kvinnliga kunder att investera i aktier som karaktäriseras av stabilitet, lönsamhet och chans till hög direktavkastning.

I september placerade sig en ny favorit i köptoppen hos Nordnets kvinnliga kunder – värmepumpstillverkaren Nibe. Nibe är en gammal spararfavorit som har ett en sur kursresa bakom sig. De senaste kvartalsrapporterna har varit svaga och det finns frågetecken kring marknadsutvecklingen och konkurrenssituationen. Nibe har tidigare alltid omtalats som en dyr aktie, men kurspressen lockar nu till köp.

I september domineras spararnas aktieval i hög utsträckning av stora stabila bolag med hög direktavkastning. Vi ser definitivt en trend bort från tillväxt och mot mer stabilitet och lönsamhet här och nu. Man vill gärna se hög direktavkastning, och köper exempelvis Tele2 och Handelsbanken. Den senare har dessutom pressats av oro för exponeringen mot fastighetssektorn, och då ser Nordnets kvinnliga kunder köpläge.

Med i köptoppen finns också danska läkemedelsjätten Novo Nordisk. Det är en skillnad gentemot listan där både manliga och kvinnliga aktiesparares köp finns med. Novo Nordisk har uppmärksammats, och belönats på börsen, för läkemedlen Ozempic och Wegovy som visar sig vara effektiva för viktnedgång. Aktiekursen för Novo Nordisk har på ett år rusat med hela 73 procent och bolagets marknadsvärde är nu större än hela Danmarks BNP.

Även Boliden och SSAB återfinns också på köplistan. Bolidens aktie har haft ett tufft år kursmässigt, och åkte på en rejäl smäll i samband med rapporten för andra kvartalet även om september sett ljusare ut. I SSAB:s fall hoppas spararna på fortsatt hög utdelning.

Toppar säljlistan gör Clas Ohlson. Bolaget gick urstarkt under sommaren till följd av starka försäljningssiffror, och fortsatte upp i september efter att bolaget kommit med en stark rapport. Totalt är aktien upp över 60 procent i år och det är en vinst spararna vill ta hem.

Mest handlade aktierna bland Nordnet Sveriges kvinnliga kunder i september:

Mest köptaMest sålda
NibeClas Ohlson
InvestorEmbracer
SSABOrrön Energy
HandelsbankenSobi
Novo NordiskSinch
LatourSBB
Tele2Ratos
AxfoodDuni
VolvoParadox Interactive
IntrumOncopeptides

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Subscribe
Notifiera mig om
guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Box 30099 | 104 25 Stockholm