Hoppa till huvudinnehållet

Månatlig återbetalning av källskatt kan ge dig mer än 30% extra avkastning!

Nu har det gått drygt ett år sedan vi började med en snabbare återbetalning av källskatt i våra kapitalförsäkringar. Istället för att du behöver vänta i tre år på dina pengar, får du dessa efter ungefär en månad. Vi tycker att det är riktigt roligt att du som äger utländska aktier med utdelning, får möjligheten att själv kunna placera dina pengar – istället för att behöva vänta i flera år.

Snabb återbetalning ger mer än hela beloppet senare

Att få tillbaka pengarna från källskatten ger dig möjligheten att snabbt kunna återinvestera beloppet på börsen om så önskas. Den fördelen kan ge dig rejäl skillnad i avkastning på sikt. I diagrammet nedan kikar vi på fem olika scenarios gällande återbetalning av källskatt. Exempelvis, får du tillbaka 100% efter en månad, istället för efter tre år, skiljer sig avkastningen markant. Om beloppet återinvesteras omgående så ger det dig nästan 50% avkastning på fem år, jämfört med de 17% du hinner få från år tre och framåt.

Nordnet tar heller ingen växlingsavgift på utdelningar!

Grafen är beräknad enligt 0,67% månatlig avkastning vilket motsvarar cirka 8% per år.

Populära utländska aktier med utdelning

Antal ägare (2024-04-02)
Novo Nordisk143 307
Nordea Bank102 787
Fortum85 205
Mandatum82 229
Sampo 72 624
Nokia71 653
Neste54 033
Apple43 904
Equinor43 110
Kone39 954
Microsoft39 145

Vad är utländsk källskatt?

Den utländska källskatten är något som betalas vid utdelningar från bolag som har en skatterättslig hemvist utanför Sveriges gränser. Denna källskatt kan återkallas på egen hand, vilket är ganska så krångligt, eller så kan aktier som belastas med denna typ av skatt förvaras i en kapitalförsäkring hos oss. Istället för att du själv behöver krångla med att återkalla skatten själv, gör vi detta åt dig – helt automatiskt! Pengarna kommer dessutom riktigt snabbt in på ditt konto, efter runt en månad.

Läs mer om utländsk källskatt

Kapitalförsäkring hos Nordnet

En kapitalförsäkring hos oss är, som alla andra av våra kontoformer, helt utan fasta avgifter. Du väljer helt själv hur pengarna skall användas, kanske ett startkapital till någon du bryr dig om, eller för att placera ditt företags pengar. I en kapitalförsäkring blir din börshandel enkel, du slipper helt att deklarera varje köp och sälj som görs. I våra kapitalförsäkringar omfattas du även av vårt prisbelönta aktielåneprogram, detta ger dig möjligheten till lite extra avkastning på kontot!

Läs mer om kapitalförsäkring hos Nordnet

Kan jag flytta in värdepapper i en kapitalförsäkring?

Tyvärr går det inte att flytta in värdepapper i en kapitalförsäkring, innehav måste säljas av och likvider sedan flyttas in.

Har du några frågor eller funderingar kring Nordnet eller något annat så finns jag alltid tillgänglig på Twitter, Instagram och Threads.
Lycka till med dina investeringar!

/Axel

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Subscribe
Notifiera mig om
guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Box 30099 | 104 25 Stockholm