Hoppa till huvudinnehållet

Rekordstor utbetalning till Nordnets kunder

Idag genomförs en rekordstor utbetalning – på 20 648 459 kronor – inom ramen för Nordnets aktielåneprogram. Totalt har aktielåneprogrammet betalat ut över 222 miljoner kronor sedan starten 2018. Dagens utbetalning är den enskilt största.

Aktielåneprogrammet innebär att du som sparar i kapitalförsäkring eller pensionsförsäkring har möjlighet att få en extra avkastning på de aktier du väljer att investera i. Det beror på att aktierna lånas ut till andra, som i sin tur betalar en ersättning för lånet. Hur stor utbetalningen blir för en enskild aktie beror på faktorer som utbud och efterfrågan, hur stort innehav du har och hur länge du behåller innehavet.

SBB är etta på listan över de aktier som har gett mest i ersättning under kvartalet. Aktien är en av de mest blankade på börsen, och det finns en skepsis bland investerare kring värderingen samt hållbarheten i bolagets affärsmodell i ett högre ränteläge. Samtidigt har aktien haft en fantastisk kursuppgång under fjärde kvartalet och stigit med 60 procent, vilket betyder att de som äger SBB hos Nordnet kan glädja sig åt såväl intäkter från aktielåneprogrammet som en fantastisk kursutveckling.

Aktielåneprogrammet blev en omedelbar succé och det förbättras löpande med fler aktier och nya marknader. Numera ger programmet ersättning för utlåning av svenska, norska, danska, finska, amerikanska och kanadensiska aktier. Amerikanska och kanadensiska aktier adderades så sent som under december.

Här är hela listan

Du som investerat i aktier som lånas ut kommer under dagen att få en utbetalning till ditt Nordnetkonto. Logga in för att se hur mycket du får, eller aktivera pushnotiser i appen för att bli notifierad.

De aktier som gav mest under Q4 2022 är:

  • SBB
  • SAS
  • Embracer
  • SolTech
  • Calliditas
  • SynAct
  • Storytel
  • Hennes & Mauritz
  • Smart Eye
  • Humble Group

Med vårt aktielåneprogram har vi skapat en tredje typ av avkastning på aktier, utöver värdeuppgång och utdelning, som tidigare varit förbehållen stora kapitalförvaltare och fonder. Det tycker jag är ett bra exempel på hur vi på Nordnet demokratiserar sparande och investeringar.

/Martin Ringberg, Sverigechef på Nordnet

Läs mer om Nordnets aktielåneprogram här.

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Subscribe
Notifiera mig om
guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Box 30099 | 104 25 Stockholm