Hoppa till huvudinnehållet

Nordnets sparkonto: Vi höjer räntan till 3,60%

Tidigare idag höjde Riksbanken, som väntat, styrräntan med 25 punkter till 4 procent. Vi gör detsamma och erbjuder från och med måndag 25 september våra privat- och företagskunder den förmånliga sparräntan 3,60 procent. En av marknadens bästa räntor när det kommer till konton med helt fria uttag.

Nordnets sparkonto har flera fördelar, nämligen:

  • En hög ränta
  • Helt fria uttag
  • Månadsvis utbetalning av räntan
  • Tillgängligt för privatpersoner och företag
  • Omfattas av den statliga insättningsgarantin

När ha pengarna på sparkonto?

Ett långsiktigt sparande trivs bäst på börsen, det är min övertygelse. Men det kan finnas flera skäl till att man, från tid till annan, kan vilja ha sina pengar på sparkonto. Och då ska vi naturligtvis finnas där och erbjuda bra villkor.

Ett sparkonto kan exempelvis vara aktuellt när man buffertsparar eller har ett kapital som ska användas inom en snar framtid. Vi ser också att många av våra kunder tillfälligt placerar sina pengar på sparkontot mellan köp och försäljningar i fonder och aktier.


/Martin Ringberg, Sverigechef på Nordnet

3,60 procent avser effektiv ränta (nominell ränta 3,54 procent).

Kontot omfattas av den statliga insättningsgarantin enligt beslut av Riksgälden

Varje kontohavare har rätt till ersättning för sin sammanlagda kontobehållning i banken med ett belopp om högst 1 050 000 kronor. Utöver detta belopp kan kontohavaren enligt lag under vissa förutsättningar få ersättning för vissa insättningar som hänförs till särskilt angivna händelser, t ex försäljning av privatbostad, med högst 5 miljoner kronor.

Riksgälden betalar ut ersättningen inom sju arbetsdagar från den dag banken försattes i konkurs eller Finansinspektionen beslutade att garantin ska träda in.

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Subscribe
Notifiera mig om
guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer