Hoppa till huvudinnehållet

Fastigheter, medtech och investmentbolag

Läs vad Affärsvärlden tycker om Balder, Tingsvalvet, Electrolux Professional, Fractal Gaming Group, Byggmästare A J Ahlström, Fastpartner D, Entra, Getinge, Elekta och Tcecur. Det bjuds också på nyheter kring Afv-portföljen, Krönika, Börsgolvet, Investeraren, Råduppföljning, Insiderkollen och nytt poddavsnitt.

Vissa av analyserna är upplåsta för Nordnets kunder, du ser vilka nedan.

Balder – Till analysen (inget inlogg krävs)

I och med budstriden om norska Entra stred Balder, Castellum och SBB om att bli det största svenska börsnoterade fastighetsbolaget. Nu har istället både Castellum och SBB gått på defensiven med mål om att krympa sina balansräkningar. Balder å andra sidan signalerar lugn. Balder är nu den ohotade ettan av Sveriges börsnoterade fastighetsbolag.

Tingsvalvet – Till analysen (inget inlogg krävs)

Det gamla enfastighetsbolaget har fått in nya ägare och nyckelpersoner, bytt strategi och börjat köpa fastigheter. Det är steg i rätt riktning.

Electrolux Professional – Till analysen

Electrolux Pro har en riktigt stark affär inom tvättmaskiner och lovande expansion i USA. Men värderingen tar inte alls intryck av risken för en lågkonjunktur.

Fractal Gaming – Till analysen

Efter två tunga år har Fractal Gaming som säljer produkter för speldatorer fått vind i seglen igen. Tillväxten i Q1 var riktigt starkt och även andra kvartalet har börjat bra.

Byggmästaren A J Ahlström – Till analysen

Investmentbolaget har de senaste åren satt samman en portfölj av typen gott och blandat. Sticker ut gör Volta Trucks, som behöver bli en enorm succé för att göra Byggmästare Ahlströms aktie intressant.

Fastpartner D – Till analysen

Fastpartners D-aktie har tagit bestående skada av att utdelningen först halverades och sedan höjdes igen. Direktavkastningen närmar sig nu 10%.

Entra – Till analysen

Vi har i den här analysen kollat på norska fastighetsjätten Entra där Balder och Castellum är storägare. Vi tycker oss ha hittat en billig aktie på en intressant marknad.

Getinge – Till analysen

Tillväxtutsikterna för medicinteknikbolaget Getinge är goda. Balansräkningen är dessutom i bra skick. Samtidigt som aktien värderas till rabatt mot större globala spelare.

Elekta – Till analysen

Kan strålterapibolaget Elekta nå marginaler i linje med konkurrenten Varian är uppsidan i aktien stor. Fjärde kvartalet var ett steg i rätt riktning.

Tcecur – Till analysen

Tcecur är en koncern uppbyggd genom förvärv som utvecklar och säljer säkerhetslösningar till företag och offentlig sektor. Marknaden uppvisar en god underliggande tillväxt. I mitten av maj i år lämnade bolagets VD Klas Zetterman.

Afv-portföljen – Till veckosummeringen

Portföljen köper bank och finans – både nytt och gammalt.

Krönika – Till krönikan

Det är dystert att konstatera hur dålig utvecklingen har varit för flertalet av de stora folkaktierna. Den stora gruppen privatsparare verkar gång på gång fastna i riktiga surdegar. Embracer är det senaste exemplet och utvecklingen där förskräcker minst lika mycket som folkaktien – eller folksjukdomen – SBB. Men den enes nöd är den andres bröd. Att flertalet sparare så ofta fastnar med skägget i brevlådan innebär ju att det finns större vinstmöjligheter om man gör en lite bättre aktieanalys.

Börsgolvet – Till golvet

På ett duggregnigt Stureplan spekuleras det om nya bud i bettingbranschen, VD:s som rullar vidare och uppblåsta fastighetsvärden.

Investeraren – Till intervjun

Nordeas förvaltningschef Marie Karlsson fokuserar inte så mycket på makro. Däremot gräver hon gärna ner sig i lax, försäkringar och flygbränsle och ser en outnyttjad potential i Evolution. “En teknologi som många skulle behöva”, säger hon till Affärsvärlden.

Råduppföljning – Till sammanställningen

Duni som vi gav ett köpråd för var den enda aktien på plus i denna omgång. Köprådet i Kjell Group blev däremot inte lyckat då elektronikkedjan pressats av stigande kostnader och svag krona.

Insiderkollen – Till sammanställningen

Afv går igenom alla aktuella insynsaffärer. Senaste veckorna har intressanta transaktioner bland annat skett i H&M, Volvo, Volvo Car, Storskogen, Addlife, Vestum, Kindred, Scandi Standard, Garo, Net Insight, Lindab, Hanza och Invisio.

Nytt poddavsnitt – Till podden

I veckans Affärsvärlden Analys hör vi Peter Benson, Joakim Hellquist och Daniel Zetterberg diskutera SBB, Corem, Adtraction, Hoist och Zenicor.

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer