För dig som arbetsgivare.

Upp

Ge dina anställda en bättre tjänstepension.

Med våra smidiga tjänstepensionslösningar får du och dina anställda ett pensionssparande fritt från onödiga avgifter. En fördel som kan betyda mer i pension till dina anställda men som även kan gynna ditt företags attraktionskraft när du ska rekrytera ny personal.

Hos oss skapar du enkelt en komplett tjänstepension med samma förmåner som stora företag med kollektivavtal erbjuder.

Tjänstepension hos oss.

Enkel administration.
Sköt dina anställdas pensioner utan krångel.

Slipp onödiga avgifter.
Ge dina anställda bättre pension.

Skräddarsytt placeringsupplägg.
Placera själv, få guidning eller överlåt
förvaltningen till oss.

Möjlighet till extra avkastning.
Få extra avkastning på de aktier du placerar din tjänstepension i. Läs mer om vårt prisbelönta aktielåneprogram här.

Möt våra kunder.

Ebba
Blum.

HR-chef Wise.

Ebba Blum, HR-chef Wise

"Vi valde Nordnet på grund av de låga avgifterna och det breda placeringsutbudet. Idag vet vi att Nordnet har många fler fördelar. Jag uppskattar framförallt den höga servicenivå som vi får ta del av."

Oskar Klingberg.

VD Wiraya.

Ebba Blum, HR-chef Wise

"Att skaffa tjänstepension var en viktig milstolpe för Wiraya som vill vara en attraktiv arbetsgivare – och allt har fungerat över förväntan. Jag uppskattar kombinationen av den personliga kontakten och det enkla digitala."

Joakim Hörwing.

Vice VD Capacent.

Ebba Blum, HR-chef Wise

"Hos Nordnet har vi kontrollen över våra pengar. Vi har tillgång till ett stort utbud och betalar bara för det vi behöver och vill ha, precis som i alla andra branscher. Det är enkelt och okomplicerat att vara kund."

Vår tjänstepension är billigast enligt oberoende jämförelse.

Nordnet toppar alltjämt Konsumenternas oberoende jämförelse av pensionsbolagen i tjänsten JämförPris. Av närmare 30 olika tjänstepensionslösningar – hittar du den billigaste hos oss.

Placeringsmöjligheter.

Hos oss får du och dina anställda en depåförsäkring, som ni löpande sätter av pengar till. Sparandet placeras per automatik i vår startfond, Nordnet generationsspar.

Med tillgång till marknadens bredaste placeringserbjudande kan ni dessutom välja helt egna placeringar. Ta gärna hjälp av våra digitala verktyg.

Enkla valet.

Automatisk förvaltning.

Nordnet Smarta Portföljer

Nordnet Smarta Portföljer passar den som inte har tid eller kunskap att hålla koll på sitt sparande.


Guidade valet.

De bästa fonderna. Helt enkelt.

Nordnet Utvalda fonder

Med Nordnet Utvalda fonder gör vi det enkelt att hitta framgångsrika fonder som vi anser ha bra förutsättningar att prestera över tid.

Fria valet.

Välj fritt från vårt utbud.

Aktier och övriga värdepapper

Har du anställda som vill investera i aktier? Här handlar man till förmånligt courtage i Norden, Tyskland, USA och Kanada.

Trygghet för efterlevande - återbetalningsskydd.


När du tecknar en pensionsförsäkring med återbetalningsskydd ser du till att pensionspengarna går till dina anhöriga om du dör innan de har betalats ut. Du kan välja att återbetalningsskyddet går till en specifik förmånstagare – ofta någon av dina anhöriga. Om du inte gör ett sådant val betalas pengarna ut i följande ordning: Make/maka/sambo/registrerad partner och barn.

Du kan också helt välja bort återbetalningsskyddet. Då får du i stället ta del av så kallade arvsvinster – det vill säga utbetalningar från andra som dör och som också avstått från att teckna återbetalningsskydd.

Statistik visar att man kan höja den egna pensionen med 10-20 procent genom att välja bort återbetalningsskydd.

Tjänstepension som trygghetspaket.

En tjänstepension är ett komplett pensionssparande med försäkringar som tryggar ekonomin om något oförutsett skulle hända.

När du tecknar en tjänstepension får du trygghet på köpet. Och möjlighet att fokusera på det som är viktigt här och nu – ditt företag.

Trygghet vid sjukdom


Premiebefrielseförsäkring

Med en premiebefrielseförsäkring övertar försäkringsbolaget betalningsansvaret för pensionssparandet om den försäkrade blir långvarigt sjukskriven.

Premiebefrielseförsäkringen börjar gälla efter en viss karenstid.

» Förköpsinformation, villkor och blanketter premiebefrielseförsäkring »

Sjukförsäkring

Sjukförsäkringen ger ekonomisk ersättning om den försäkrades arbetsförmåga är nedsatt med minst 25 procent på grund av sjukdom eller olycksfallsskada under längre tid än karenstiden.

De vanligaste sjukförsäkringsnivåerna är ITP-nivå och maxnivå. ITP-nivå ger ett skydd som motsvarar det privatanställda tjänstemän inom ITP har via sin tjänstepension, och maxnivå ger ett skydd till den maximala ersättsnivå som är möjlig enligt försäkringens villkor.

» Förköpsinformation, villkor och blanketter för sjukförsäkring »

Rehabiliteringsförsäkring

Rehabiliteringsförsäkringen syftar till att få tillbaka den anställde i arbete snabbare vid sjukfrånvaro. Försäkringen stödjer arbetsgivaren i processen för att minska sjukfrånvaron.

En rehabledare utreder, tar fram en handlingsplan och planerar åtgärder när en anställd riskerar att bli långtidssjukskriven. Försäkringen tecknas av arbetsgivaren och gäller utan självrisk.

Förköpsinformation

Villkor

Ansökan

Ändring

Sjukvårdsförsäkring

Att teckna sjukvårdsförsäkring blir allt vanligare, eftersom den ger dina medarbetare bra vård snabbt – och därmed möjlighet till kortare sjukfrånvaro.

Med sjukvårdsförsäkring garanteras snabb kontakt med en privat vårdgivare. Men det vi ser som den största fördelen med att ha en sjukvårdsförsäkring är att direkt komma till den läkare, sjukgymnast eller psykolog som bäst kan hjälpa dig.

Nedan hittar du förköpsinformation, villkor och ändringsblanketter för sjukvårdsförsäkringen.

Bas

Förköpsinformation

Ansökan

Ändring

Premium

Förköpsinformation

Ansökan

Ansökan (arbetsgivarbetald)

Ansökan (frivillig)

Ändring

Ansökan (medförsäkrad anhörig)
(enbart vid "Premium obligatorisk")

Premium Extra

Förköpsinformation

Ansökan

Bas/Premium/Premium Extra

Villkor

Trygghet vid olycksfall


Obligatorisk olycksfallsförsäkring

En olycksfallsförsäkring kan ge den försäkrade ekonomisk ersättning om han eller hon råkar ut för ett olycksfall som medför kostnader eller som leder till invaliditet. Detta gäller under förutsättning att skadan krävt läkarbehandling. Det är du som arbetsgivare som tecknar och betalar olycksfallsförsäkringen för dina anställda.

Försäkringen täcker exempelvis resekostnader, rehabiliterings- och hjälpmedelskostnader, vårdkostnader och kristerapi. Försäkringen kan tecknas så att den gäller på heltid, arbetstid eller fritid.

Förköpsinformation

Villkor

Ansökan

Ändring

Trygghet vid dödsfall


Många tecknar livförsäkring för att skydda sina efterlevande vid ett eventuellt dödsfall. Vi erbjuder tre olika livförsäkringar:

Efterlevandepension

Efterlevandepension är en livförsäkring som ger valda förmånstagare rätt till skattepliktiga månatliga utbetalningar vid den försäkrades dödsfall. Försäkringen gäller vid dödsfall under försäkringstiden och före utgången av den månad då den försäkrade fyller 65 år.

» Förköpsinformation, villkor och blanketter för efterlevandepension »

Dödsfallskapital

Dödsfallskapital är en livförsäkring som betalar ut ett skattefritt engångsbelopp till valda förmånstagare vid den försäkrades dödsfall. Försäkringen upphör senast månaden före den månad då den försäkrade fyller 65 år.

» Förköpsinformation, villkor och blanketter för dödsfallskapital »

Tjänstegrupplivförsäkring

Tjänstegrupplivförsäkringen (TGL) är en livförsäkring som tecknas och betalas av dig som arbetsgivare. Den gäller för privatanställda tjänstemän mellan 18 och 70 år. När den försäkrade dör betalas pengarna ut som ett engångsbelopp.

Förköpsinformation

Villkor

Ansökan

Förmånstagarförordnande

Fler möjligheter med tjänstepension.

Enkel, digital administration


Det ska vara enkelt att ha en riktigt bra tjänstepension. Med vårt administrationsverktyg Hantera Pension sköter du snabbt och enkelt dina anställdas pensioner. Du loggar in med dina vanliga inloggningsuppgifter.

Saknar du inloggningsuppgifter, eller vill ändra befintlig behörighet?

Fyll i och skicka in Ansökan Hantera Pension (pdf).

Flytta tidigare pension


Många flyttar sitt tidigare pensionssparande till oss för att slippa onödiga avgifter. Vi hjälper självklart dig och dina anställda med en sammanställning över era pensioner och undersöker om det är möjligt att flytta till oss.

Företagsägd kapitalförsäkring


Många företag väljer att teckna företagsägd kapitalförsäkring. Den kan användas på två sätt – dels för att placera företagets pengar, dels som en extra pension för ägare och andra nyckelpersoner. Det kan vara avgörande för den som vill gå i pension lite tidigare, eller höja sin levnadsstandard som pensionär.

Placera pengar

Företagsägd kapitalförsäkring är ett enkelt, flexibelt och i många fall skattemässigt fördelaktigt sätt att placera företagets överlikviditet. Med kapitalförsäkring slipper företaget redovisa köp- och säljtransaktioner samtidigt som sparandet är fritt från vinstskatt och kapitalavgifter.

Läs mer om kapitalförsäkring för företag

En extra pension

En företagsägd kapitalförsäkring kan också fungera som en direktpension. Det innebär att företaget kompletterar tjänstepensionssparandet med en ytterligare pension.

Den främsta fördelen är flexibiliteten. Till skillnad från övrigt pensionssparande är pengarna inte bundna, något som möjliggör en tidigare pensionsavgång. Företagaren kan också, om det behövs, återta pengarna i bolaget.

"Tiotaggarlösning"


Företag med tjänstepension ITP kan kostnadsneutralt erbjuda sina höginkomsttagare alternativ ITP, eller tiotaggarlösning som det också kallas. Det ger medarbetaren möjlighet att själv välja hur pengarna placeras.

Alternativ ITP är tillgängligt för anställda med ITP2 som har en årslön på 10 inkomstbasbelopp eller mer.

Extra avkastning med aktielåneprogrammet


Nu har du som sparar i kapitalförsäkring eller pensionsförsäkring hos oss möjlighet att få en extra avkastning på ditt sparande.

Enkelt förklarat innebär det att de aktier du valt att investera i kan lånas ut till institutionella placerare, vilket i sin tur kan ge dig en extra avkastning. Dina innehav påverkas inte och du kan sälja aktierna när du vill, precis som vanligt.

Läs mer om vårt prisbelönta aktielåneprogram här.

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar. Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se.