Hoppa till huvudinnehållet
I kommersiellt samarbete med Lyxorlyxorlogo

Ligg steget före med Lyxors tematiska ETFer.

Framtidens investeringar börjar här

Vår värld är i förändring. Teknologiska genombrott, ekonomisk utveckling och klimatkrisen formar om vardagen för miljarder av människor. Frågan är om dina investeringar kommer att hänga med?

Lyxors Tematiska ETFer kombinerar big data, AI och mänsklig insikt för att investera i tillväxten av den digitala ekonomin och banbrytande teknologi, urban förändring med framtidens mobilitet och smarta städer, samt de unika konsumtionsvanorna av millennials-generationen. Framtiden börjar nu.

Varför investera i Lyxors Tematiska ETFer?

  • Innovativ - vi använder avancerad datavetenskap och AI-teknik för att identifiera relevanta företag och vi vänder på varje sten.

  • Framtidssäkrad - genom att använda branschexperter ser vi till att våra ETFer inte hamnar på efterkälken när teman utvecklas över tid.

  • Hållbar - aktier granskas ur ett hållbarhetsperspektiv för att utesluta kontroversiella företag, de som kränker FNs Global Compact och företag med dåligt MSCI ESG-betyg.

ETFer från Lyxors Tematiska serie:

digital-economy.png

Digital Economy (EBUY)

Följer index bestående av företag som förväntas få betydande intäkter från områden som e-handel, digitala betalningar, cybersäkerhet, sociala medier, molntjänster, robotik och delningsekonomin.

EBUYs avgift är 0,45 %.*

→ Läs faktablad

→ Kursutveckling och köp/sälj


disruptive-tech.png

Disruptive Technology (DRUP)

Följer index bestående av företag som förväntas få betydande intäkter från områden som 3D-printing, "Internet of Things", molntjänster, Fintech, digitala betalningar, sjukvård, robotik, ren energi och smarta elnät och cybersäkerhet.DRUPs avgift är 0,45 %.*

→ Läs faktablad

→ Kursutveckling och köp/sälj

future-mobility.png

Future Mobility (ELCR)

Följer index bestående av företag som förväntas få betydande intäkter från områden som elektriska fordon och deras komponenter och material, autonoma fordon och relaterad teknik, nya passagerar- och godstransportmetoder, elektrokemisk energilagringsteknik, delad transport och gruv- och metallföretag som är involverade i batteritillverkning.

ELCRs avgift 0,45 %.*

→ Läs faktabladLänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

→ Kursutveckling och köp/sälj

smart-cities.png

Smart Cities (IQCY)

Följer index bestående av företag som förväntas få betydande intäkter från områden som smarta anslutningar (IoT), smarta byggnader, smarta hem, smart säkerhet och säkerhet, smart mobilitet, smart avfalls- och vattenhantering och smart energi och nät.

IQCYs avgift är 0,45 %.*

→ Läs faktablad

→ Kursutveckling och köp/sälj

millennials.png

Millennials (GENY)

Följer index bestående av företag som förväntas få betydande intäkter från områden som sociala medier och underhållning, hälsa och fitness, kläder och mode, mat och restauranger, resor och fritid, bostäder och hemvaror samt finansiella tjänster.

GENYs avgift är 0,45 %.*

→ Läs faktablad

→ Kursutveckling och köp/sälj

* Avgiften är för närvarande 0,15% för alla fem ETF:erna men ändras till 0,45% från september 2021.

Så fungerar börshandlade fonder (ETF).

Vill du ha enkelheten från hur man handlar med aktier, men diversifieringsfördelarna fonder ger? Här nedan berättar vi mer om börshandlade fonder (ETF), som kombinerar de bästa egenskaperna från båda tillgångarna.

En börshandlad fond är en korg med värdepapper som kan bestå av aktier, obligationer, råvaror eller en kombination av dessa och är utformade för att följa ett underliggande index. Börshandlade fonder erbjuder de bästa attributen hos två populära tillgångar: De har diversifieringsfördelarna som vanliga fonder har samtidigt som man får lättheten med hur aktier handlas då dem är noterade på börsen där de handlas hela dagen.

ETF kommer från engelskans ”Exchange-Traded Fund” som översatt till svenska blir börshandlad fond i och med att den handlas på en börs precis som aktier. Priset på en ETF förändras löpande under hela handelsdagen då andelarna i fonden köps och säljs direkt över marknaden. Detta är till skillnad från vanliga fonder, som inte handlas på börs, utan vanligtvis endast handlas en gång per dag efter det att marknaderna stängs.

Vad är en ETF?

  • En börshandlad fond (ETF) är en korg av värdepapper som handlas på en börs, precis som en aktie.

  • ETF:ens kurs varierar över hela dagen när andelarna i fonden köps och säljs; Detta skiljer sig från vanliga fonder som bara handlas en gång om dagen efter det att marknaden stängt.

  • ETF:er kan innehålla olika typer av investeringar som exempelvis aktier, råvaror eller obligationer; vissa erbjuder endast exponering mot USA, medan andra har mer internationella exponeringar.

  • ETF:er erbjuder låga förvaltningsavgifter till ett lågt courtage jämfört med att köpa alla aktier individuellt.

Bra att veta om risker och avkastning.

Vi vill bara påminna om att dessa produkter inte är lämpade för alla. De är komplicerade och kräver en god förståelse för den underliggande marknaden och produkternas specifika villkor och egenskaper. Historisk avkastning är inte en garanti för framtida avkastning och det är inte säkert att du får tillbaka de pengar du investerat.