Hoppa till huvudinnehållet

Obligationer – upptäck möjligheterna på räntemarknaden

En investering i obligationer kan vara ett alternativ för dig som är ute efter en ränteplacering för ditt sparande där du själv får möjligheten att välja vilken risk och avkastningspotential du vill ha. Som kund hos Nordnet har du möjligheten att både handla med och förvara obligationer. Obligationer har blivit alltmer populärt senaste tiden och handeln görs alltid via telefonorder till någon av våra mäklare.

En investering i obligationer kan vara ett alternativ för dig som är ute efter en ränteplacering där du själv får möjligheten att välja vilken risk och avkastningspotential du vill ha. Som kund hos Nordnet har du möjlighet att både handla med och förvara obligationer. Obligationer har blivit alltmer populärt senaste tiden och handeln görs alltid via telefonorder till någon av våra mäklare.

Vad är obligationer?

Enkelt förklarat är obligationer en form av lån. Du som köpare av en obligation är långivare till den stat eller det företag som gett ut obligationen du köper. Som innehavare av en obligation får du sedan avkastning i form av ränteutbetalningar och en återbetalning av lånet vid löptidens slut. Vissa obligationer ger inte dig någon ränta, istället får du en större återbetalning – en större summa än ditt utlånade belopp – vid löptidens slut.

Hur handlar jag med obligationer?

På Nordnet handlar du med obligationer genom att kontakta någon av våra mäklare. Mäklarna når du via telefon på 010 – 583 31 00.

Innan du kan lägga en order måste du genomföra ett kunskapstest, du kan läsa mer om varför och göra testet här.

Spana in vår nya obligationssida

Vi har nyligen lanserat en ny del av vår plattform för att du enklare skall kunna få en översikt över ett antal av de obligationer som finns tillgängliga för dig. Vi erbjuder även möjligheten att se indikativa priser för dessa obligationer, samt annan matnyttig information. Klicka på knappen nedan för att spana in vår nya obligationssida.

Vi vill bara påminna om att dessa produkter inte är lämpade för alla. De är komplicerade och kräver en god förståelse för den underliggande marknaden och produkternas specifika villkor och egenskaper. Historisk avkastning är inte en garanti för framtida avkastning och det är inte säkert att du får tillbaka de pengar du investerat.

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Subscribe
Notifiera mig om
guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer