Hoppa till huvudinnehållet

Ny digital flyttprocess förenklar för pensionssparare

Nu förenklar vi ytterligare för alla som vill flytta pension till oss. Vi lanserar ett helt nytt digitalt flöde där du själv fyller i vad du vill flytta från och till – sedan godkänner du alltsammans med BankID. Hur lång tid flytten tar, beror på vilken handläggningstid bolaget som förvaltar din pension har.

Den nya förenklade flyttprocessen gäller individuell tjänstepension samt privatpension. Individuellt pensionssparande, IPS, är en sparform som du redan tidigare har kunnat flytta snabbt, enkelt och billigt.

Så sent som 1 april i år infördes ett avgiftstak för flytt av pension. En stor förbättring för alla självständiga pensionssparare och något vi på Nordnet – med Frida Bratt i spetsen – kämpat för i åratal.

Men, som alltid gör branschen sitt yttersta för att med alla medel behålla sina kunder och det krävs fortfarande ett visst mått envishet och bestämdhet för att flytta sitt pensionssparande.

BankID borde vara en självklarhet för alla

Med vår nya process hämtar man som kund själv in nödvändig information om sin pension.. När man fyllt i alla uppgifter godkänner man det hela med BankID. För enbart fyra av alla bolag på marknaden kommer detta att fungera. Varför? Övriga bolag godtar inte digital signatur. Sannolikt inte på grund av osäkerhet (de godkänner ju digital signatur i övrigt), utan just därför att… Precis… De vill behålla sina kunder.

Fri flytträtt råder sedan länge och avgiften sänks idag. Klart man blir extra frustrerad när det ändå inte funkar smärtfritt.

Ett pensionssparande utan onödiga avgifter

Alla pensionssparare vill ha olika, därför är det bra att det finns många bolag att välja mellan och önskvärt att det ska vara enkelt att flytta. De största fördelarna hos Nordnet – och skälet till att många väljer oss – är dels priset, dels det breda placeringsutbudet och den moderna plattformen.

Vi har skippat alla onödiga avgifter. Du betalar bara för det du sparar i: förvaltningsavgift för fonder och courtage för aktier. Så är det tyvärr inte hos alla.

Var pensionssparar du och varför? Hur skulle du vilja att en pensionsflytt gick till? Dela gärna med dig!

/Martin, Sverigechef på Nordnet

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
1 Kommentar
Äldst
Nyast Mest gillade
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer
Mami
Mami
2021-04-12 07:53

Har en IPS från Skandia kan jag flytta den?