Hoppa till huvudinnehållet

Investeringar i tuffa tider – Anna Svahn – Sparpodden 463

När börsen går ner, räntorna går upp och inflationen rusar så kan det vara svårt att hitta bra investeringsmöjligheter. Anna Svahn från Antiloop Hedge fokuserar på alternativa investeringar och främst råvaror.

Det diskuteras olika råvaror. Anna Svahn har länge haft ett intresse av “mjuka råvaror” som kan vara en alternativ investering i nuvarande börsklimat. Hur väl guld funkar som en hedge mot inflation och börsnedgångar tas också upp där Anna Svahn fokuserar på tillgångarnas skiftande korrelation vid olika tidpunkter.

På frågan om det finns något av extra stort intresse att investera i nu svarar Anna Svahn: Uran. Tillgången på uran samt det ökade behovet av uran ska enligt Anna Svahn vara drivkrafter för högre uranpris medan det å andra sidan fortfarande är politiskt omdiskuterat kring användningen av uran inom kärnkraft.

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer