Hoppa till huvudinnehållet

#sparpodden – I huvudet på en extremsparare?

#Sparpodden 267! Sparpodden möter extremspararen Micke Larsson för att förstå hur en obotligt sparsam individ lever. För hur låg summa kan man äta i månaden? Vad är drivkrafterna och är det egentligen värt att vara så sparsam? Detta är några av alla frågor jag hade till Micke. Samtalet bjuder på både skratt och bitterhet så njut! 

Extremsparare

Micke Larsson bloggar under aliaset Sparo och twittrar under @Bittermicke. Han är en såkallad extremsparare och lever för att spara. Utgifterna per månad är nästan försvinnande små, matbudgeten i princip obefintlig och han äger sin bostad. Dagligt jobb finns inte, utan är en egenföretagare som får in sina inkomster via skrivuppdrag och via en börsportfölj.

Jag ville möta upp Micke för att lyssna in hur hans livsstil ser ut och ifall det ens är värt för gemene man att försöka eftersträva. Vi hade ett mycket rogivande samtal som blandades med både sparglädje och bitterhet.

Även om man inte tänker ta snålheten till den extrem som Micke har gjort så finns det otroligt mycket visdom i det han säger. Hans tankar och idéer kring ekonomi, investeringar och sparande är otroligt vettiga och många gör rätt i att lyssna på hans råd.

Nordnetbloggar om sparande

Som bonus kommer här några historiskt populära blogginlägg här på Nordnetbloggen om just sparande och extremsparande. Det finns mycket bra i dessa blogginlägg som är väl värt att påminna sig om. Passar kanske lite extra bra nu inför nytt år och därmed nya sparmål att ta sig an.

Hur sparar man pengar? Här är 41 tips (och några extrema)

Såhär sparar jag

Grunden till ekonomisk frihet är att spara 10 % av din lön

Du gör #sparpodden!

Vad vill DU veta mer om? Ställ fråga på Twitter under hashtagen #sparpodden, eller i sharevillegruppen #sparpodden

Hjälp oss växa podden genom att sprida i sociala medier!

/Alexander Gustafsson

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Subscribe
Notifiera mig om
guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Box 30099 | 104 25 Stockholm