Hoppa till huvudinnehållet

Nyhet! Nordnet One, ett komplett sparande till lågt pris

Jag är oerhört glad – och stolt – över att berätta att vi idag lanserar Nordnet One, ett digitalt verktyg där våra kunder på ett enkelt sätt får hjälp att starta ett långsiktigt sparande i någon av våra tre nystartade fonder.

De senaste åren har vi sett ett ökat intresse för börs och aktier. Samtidigt har vi en stor grupp – kanske ännu större – som vill spara, men är osäkra på hur och i vad. Som varken har tid, lust eller kunskap att placera och investera i enskilda aktier. Det är precis den gruppen Nordnet One riktar sig till.

Nordnet One är kort och gott ett verktyg som hjälper våra kunder att sätta upp ett sparande. Sparandet sker sedan i någon av våra tre nystartade fonder; Nordnet Försiktig, Nordnet Balanserad och Nordnet Offensiv. Vilken fond man väljer beror bland annat på vilken förväntning man har på risk och avkastning, samt hur länge man planerar att spara. Jag brukar säga att nyckeln till ett framgångsrikt sparande, för de flesta, handlar om att sprida riskerna, välja låga avgifter samt sätta av pengar löpande och långsiktigt. Nordnet One uppfyller alla dessa kriterier.

Den årliga avgiften för var och en av de tre fonderna är låga 0,35 procent. Det innebär att priset är bland det lägsta på marknaden, om man jämför med storbankerna såväl som de populära och nya sparapparna.

Månadssparande är nyckeln

Jag säger det ofta, och det tål att upprepas. Månadssparande är många gånger nyckeln till ett framgångsrikt sparande. Du slipper tänka på att pricka börsen vid ett speciellt tillfälle och sparar i stället varje månad; köper till olika kurser. Det är även ett effektivt sätt att få dina pengar att växa långsiktigt genom den så kallade ränta-på-ränta-effekten.

Aldrig har väl intresset för börsen varit större än de senaste åren; härligt tycker jag! Samtidigt som många tjänat mycket på aktiehandel har andra drabbats hårt av de gångna månadernas kursras. Det behöver inte vara ett problem, så länge man är långsiktig. Men, det vi vet är att det i stort sett aldrig är en bra idé att lägga alla ägg i samma korg. Därför vill jag särskilt poängtera att Nordnet Försiktig, Nordnet Balanserad och Nordnet Offensiv alla är breda fonder som i sin tur investerar i en mängd olika bolag, branscher och marknader. Perfekt för den som vill ha ett bra sparande – utan att följa det på daglig basis.

Kom igång, på bara några minuter

Det nya verktyget Nordnet One är från och med idag tillgängligt på vår plattform. Allt du behöver göra är att logga in på sajten eller i appen och klicka dig vidare till Nordnet One. Det tar några minuter, sedan har du ett sparande för många år framöver.

/Martin Ringberg, Sverigechef på Nordnet


Bra att veta om fonderna
De tre nya fonderna heter Nordnet Försiktig, Nordnet Balanserad och Nordnet Offensiv. Fonderna är fond-i-fonder, eller så kallade allokeringsfonder, med en förutbestämd andel aktier respektive ränterelaterade instrument. Nordnet Försiktig innehållet 30 procent aktier och 70 procent ränteinstrument, medan aktieandelen i Nordnet Balanserad är 60 procent. Nordnet Offensiv har 100 procent aktier. Fonderna ombalanseras automatiskt för att upprätthålla den satta fördelningen.

Den årliga avgiften för samtliga fonder är 0,35 procent, vilket inkluderar såväl förvaltningsavgiften samt avgiften för underliggande fonder. Att använda det digitala verktyget i Nordnet One för att välja fond är kostnadsfritt.

Vi vill bara påminna om att ditt sparande kan gå upp och ner i värde. Även om sparande i fonder historiskt gett god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning. Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Tänk på att Nordnet One inte tillhandahåller personliga investeringsrekommendationer, du väljer själv vilken fond du vill ha utifrån dina förutsättningar. Ha i åtanke att dina behov kan förändras med tiden. Innan du investerar i en fond är det viktigt att du tar del av bör du känna till fondens villkor och egenskaper. Du har tillgång till väsentlig investerarinformation när du väljer en fond och alltid via fondens produktsida. Fonderna är Nordnets egna fonder. Du kan se kostnaderna för fonderna innan du bestämmer dig för vad du vill investera i. Läs mer om kostnader, provisioner och andra avgifter här.

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Subscribe
Notifiera mig om
guest
2 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest gillade
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer
Anonym
Anonym
2022-06-21 09:17

Bra initiativ! Hade dock varit önskvärt om det stod lite mer hur fondurvalsprocessen fungerar, när rebalasering sker etc. Är det en “robot” eller är det mänskliga förvaltare bakom som fattar varje allokeringsbeslut? Det hade också varit intressant få veta vilka underliggande fonder som ingår samt hur fördelningen ser ut mellan länder och branscher etc.

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2022-06-23 13:27

Hej och tack för din feedback och fråga! Fonderna rebalanseras löpande av förvaltarna som fattar varje enskilt beslut bakom allokeringen. För t ex en fond som strategiskt allokerar till 60%aktier/40% räntor så håller vi oss nära detta genom att förvaltarna rebalanserar. Mindre taktiska inslag kan påverka allokeringen, men utgångsläget är att förvaltarna utgår från den strategiska allokeringen. Beträffande fördelning, innehav, branscher etc blir det publikt på webben i början/mitten av juli, men finns i whitepaper redan nu. Vi har också sammanställt de största innehaven i vår FAQ, här: Så investerar Nordnet Balanserad: https://www.nordnet.se/faq/6163-hur-investerar-nordnet-balanserad-sek?guideCategory=6141&take=30Så investerar Nordnet Försiktig: https://www.nordnet.se/faq/6164-hur-investerar-nordnet-foersiktig-sek?guideCategory=6141&take=30Så investerar Nordnet Offensiv:… Läs mer »

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Box 30099 | 104 25 Stockholm