Hoppa till huvudinnehållet

NYHET: Förlängda öppettider för våra börshandlade produkter (ETP).

NYHET: Förlängda öppettider för våra börshandlade produkter (ETP).

Från den 12 maj 2023 kommer marknadsplatsen där Nordnet Markets produkter är listade att förlänga sina öppettider från dagens 20:00, till 21:55.

Från den 12 maj 2023 kommer marknadsplatsen där Nordnet Markets produkter är listade att förlänga sina öppettider från dagens 20:00, till 21:55. Detta innebär att du från och med det datumet kan handla med börshandlade produkter hos Nordnet från 08:15 fram till och med 21:55. Detta gäller samtliga marknader som Nordnet Markets listar produkter på, det vill säga den svenska, danska, finska och norska marknaden.

Vilka produkter påverkas?

Nedan finner du en lista över respektive produktkategorier, när dessa ombalanseras och hur länge de handlas.

UnderliggandeOmbalanseringstidHandlas till
Aktier (USA)22:00:00 (Official Close)21:55
Terminer (USA)22:00:00 (Official Close)21:55
FX22:0021:55
Råvaror20:0021:55
DAX & EURSTOXX 5017:3021:55

Var hittar jag börshandlade produkter?

Nordnet erbjuder genom Nordnet Markets fyra olika typer av börshandlade produkter, dessa hittar du på produkternas respektive sidor:

Vad är en tracker?

Trackers är som andra börshandlade produkter noterade på en marknadsplats och följer värdet på en underliggande tillgång. Dessa underliggande tillgångar är exempelvis ett index eller en aktie. Den största skillnaden på ett trackercertifikat och andra börshandlade produkter är att produkten inte har någon hävstång. Det vill säga att produkten rör sig som den underliggande tillgången, går tillgången upp 1%, då går även trackern upp 1%.

Vad är en börshandlad produkt (ETP)?

Börshandlade produkter, översättningen av Exchange Traded Product eller ETP, är ett samlingsnamn för exempelvis minifutures, warranter eller certifikat.

Vill du lära dig mer om börshandlade produkter hittar du mer om detta på våra sidor för Bull & Bear-certifikat, Mini Futures och warranter.

Mer om Nordnet Markets.

Hur fungerar en börshandlad produkt?

Dessa typer av instrument listas på en marknadsplats av en utställare, i Nordnets fall är detta Nordea. Utställaren är även en så kallad market maker i produkten, vilket innebär att utställaren bär ansvaret för att se till att det finns likviditet i produkten. Det är alltså nästan alltid market makern som du handlar emot när du köper eller säljer dessa produkter.

Här kan du lära dig mer om börshandlade produkter.

Bra att veta om risker och avkastning.

Vi vill bara påminna om att börshandlade produkter inte är lämpade för alla. De är komplicerade och kräver en god förståelse för den underliggande marknaden och produkternas specifika villkor och egenskaper. Historisk avkastning är inte en garanti för framtida avkastning och det är inte säkert att du får tillbaka de pengar du investerat.

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Subscribe
Notifiera mig om
guest
1 Kommentar
Nyast
Äldst Mest gillade
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer
Anonym
Anonym
2023-05-03 03:01

Hej,
Mycket bra, äntligen! Har saknat detta då mycket brukar hända i US mellan 20 och 22. Utgår från att detta även gäller US indexen SP500 och Nasdaq100?
Mvh

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Box 30099 | 104 25 Stockholm