Hoppa till huvudinnehållet

iGaming, Investmentbolag och SBB

Läs vad Affärsvärlden tycker om Volvo, Nordic Waterproofing, Lindab, Kontraktstillverkare, SBB, Linc och Sonae. Det bjuds också på nyheter kring branschsvep iGaming, Afv-portföljen, Buy&Hold-portföljen, Krönika, Börsgolvet, Investeraren, Råduppföljning och Lock up-avtal.

Vissa av analyserna är upplåsta för Nordnets kunder, du ser vilka nedan.

Volvo Lastvagnar – Till analysen

Volvos lastbilar sålde som smör i det första kvartalet medan det hackar i anläggningsmaskineriet. Är den köpvärd?

Nordic Waterproofing – Till analysen

Den sviktande byggkonjunkturen slår hårdare än väntat mot bolaget som nu måste genomlida ett hundår. Kanske gör huvudägaren pinan kort för övriga aktieägare men frågan är om man vågar räkna med det.

Lindab – Till analysen

Organiskt föll omsättningen 5% för ventilationsbolaget Lindab i första kvartalet. Kortsiktigt saknas inte risker med en allt svagare byggkonjunktur och höga energipriser. Samtidigt är de långsiktiga tillväxtutsikterna fortsatt goda med fokus på energieffektiva ventilationslösningar.

Kontraktstillverkning – Till analysen

Nu har samtliga av de nordiska kontraktstillverkarna som Affärsvärlden bevakar presenterat Q1-rapporterna. Efterfrågan är generellt fortsatt stark och snittbolaget växte drygt 21% organiskt under Q1. Vi kikar nu närmare på Inission, Nolato och norska Kitrons rapporter.

SBB – Till analysen

Det är inte bra när ett företags överlägset viktigaste nyckelperson är ovarsam i sina utfästelser till aktiemarknaden.

Linc – Till kommentaren

Investmentbolaget Linc har sjunkit 20% sedan Affärsvärldens säljråd i januari. Är aktien nu köpvärd igen?

Sonae – Till analysen

Sonae är ett investmentbolag som ägs av en av Portugals rikaste familjer med defensiva branscher som dagligvaruhandel, fastigheter och telekom som bas. Rabatten är stor och direktavkastningen hög.

Branschsvep iGaming – Till sammanställningen

Det har skett en hel del konsolidering bland iGaming-bolagen senaste åren. Hur värderas aktierna och vilka är Affärsvärldens favoriter?

Afv-portföljen – Till månadsummeringen

April blev ingen rolig historia för portföljen. De största innehaven fick tumme ner för sina rapporter.

Buy&Hold-portföljen – Till portföljen

Det blir ovanligt få inköp den här månaden. Men tre gamla favoriter och en trio tillväxtbolag står på köplistan.

Krönika – Till krönika

Senaste dagarna har vi fått minst tre påminnelser om hur oerhört viktigt det är att samhälle och näringsliv har plats för udda röster och okonventionella gärningar. Det gäller visselblåsare, kontroversiella åsikter och inte minst de “besvärliga människor” som i sitt företagande ofta blir de allra största välståndsbyggarna.

Börsgolvet – Till golvet

Isande uppköpsvindar drar in över Stureplan och virvlar runt de svenska spel- och bettingundren. Vem står näst på tur?

Investeraren – Till intervjun

Helen Groth har gjort en rad förändringar i portföljen – hon har bland annat minskat i Sinch och sålt allt i Biotage. För Afv berättar hon också varför hon fortsätter äga en dyr medicinteknik-aktie. ”Vi räknar med tvåsiffrig tillväxt samtidigt som vi tror på en marginalexpansion”, säger Lannebo Fonders teknikförvaltare om det senare caset.

Råduppföljning – Till sammanställningen

Det var rätt att köpa livekasinoleverantören Evolution för ett år sedan när aktien stod runt 1 000 kronor. Att hålla sig undan noteringen av Sensidose blev dock fel efter att en oväntad budstrid om bolaget tagit fart.

Lock-up – Till sammanställningen

Kommande veckor löper lock-up-avtal ut för ägarna i bland annat Exsitec, CDON, NP3 Fastigheter, Job Solution, Skolon, 4C Group, Vestum och Upsales.

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
1 Kommentar
Äldst
Nyast Mest gillade
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer
Den fete
Den fete
2023-05-08 10:57

Ja analyser i all ära men ja tror ju att inflation kommer att få med saken att göra? Pengarna blir mindre värda då kräver man kompensation i form av ökad ränta .. och dom som drabbas är naturligtvis dom unga som pressis köpt en kåk med högt pris som kommer att förlora i värde som då inte täcker belåningen. Vilket gör att banken tvingar fram en försäljning .. och den unga familjen får bo på gatan eller en gammal bil med p böter som hyra ..
Allt detta därför att en politiker tyckte att kärnkraft var ett dåligt miljö alternativ?