Hoppa till huvudinnehållet

Fastigheter, bredband och vinstvarning

Läs vad Affärsvärlden tycker om HM, SelectImmune, Heimstaden Pref, Concordia, Harvia, Upsales, Hexatronic, fastighetssvep obligationer, Teqnion och Precio Fishbone. Det bjuds också på nyheter kring Buy&Hold-portföljen, IPO-summering, Börsgolvet och Råduppföljning.

Vissa av analyserna är upplåsta för Nordnets kunder, du ser vilka nedan.

H&M – Till analysen (inget inlogg krävs)

Klädkedjan levererade överraskande starka siffror och verkar gå mot högre lönsamhet snabbare än väntat.

SelectImmune – Till analysen (inget inlogg krävs)

Läkemedelsforskningsbolaget SelectImmune går ihop med Hamlet Pharma i vad som närmast är ett uppköp. För Select-ägarna sker affären på en historiskt sett låg värdering men är troligen ändå gynnsam.

Heimstaden Pref – Till analysen

Både Heimstaden Bostad och dess huvudägare Heimstaden AB brottas med stigande räntor. Den komplexa strukturen och svårbedömda intjäningsförmågan ger inte heller något plus i kanten, även om direktavkastningen nära 10% lockar för den som tror bolaget reder sig.

Concordia Maritime – Till analysen

Stenakontrollerade rederiet Concordia har sålt fartyg i hög takt och en likvidation av hela flottan kan ligga i korten. Vad skulle det i så fall kunna innebära för balansräkningen och aktieägarna? Nästa fråga är om kapitalet skiftas ut eller om det kommer återinvesteras med ny “grön” profil?

Harvia – Till analysen

Finska bastutillverkaren Harvia framstår som ett riktigt kvalitetsbolag. Här och nu ser läget dock ganska svettigt ut med mättad marknad, energikris och med ryska marknaden som blivit till paria.

Upsales Technology – Till analysen

Efter 79 kvartal i rad med tillväxt sjönk Upsales återkommande intäkter under Q1 2023. Att bolagets VD sålt aktier för över 90 Mkr så sent som i slutet av februari i år skaver extra mycket.

Hexatronic – Till analysen

Kabeltillverkaren Hexatronic är ett av börsens snabbast växande bolag. Men nu anar blankare dämpad tillväxttakt i USA vilket sänkt aktien. Kan det vara ett köptillfälle?

Fastighetssvep obligationsexponering – Till kartläggningen

200 miljarder kronor – så mycket obligationer har enbart de tre största fastighetsbolagen utestående. Afv:s kartläggning visar att den finansiella beredskapen för att hantera kommande förfall varierar kraftigt.

Teqnion – Till analysen

Teqnion har utklassat börsen med en uppgång på 47% sedan årsskiftet. Afv har synat förvärvsbygget.

Precio Fishbone – Till analysen

IT-konsulten Precio Fishbones marginaler pressades under 2022. Aktien har sjunkit drygt 40% sett över ett år. Är aktien köpvärd?

Buy&Hold-portföljen – Till portföljen

Buy&Hold-portföljen tappade lite på index under mars. Vi tar hem vinsten i en av de bästa aktierna.

IPO-året 2023 – Till kommentaren

Aktiviteten på IPO-guiden har varit låg under inledningen av 2023. Ett bolag har noterats och en notering har ställts in. Förhoppningsvis ökar noteringstempot framöver. Bland noteringskandidaterna finns en snabbväxande serieförvärvare.

Börsgolvet – Till golvet

Finanselit med hemliga kulturböjelser syns i samma cykelklunga på Östermalm. Alltmedan Alectas förbannelse verkar och Arnhult planerar comeback.

Råduppföljning – Till sammanställningen

Det var rätt att tro på Munters vars aktie var billig trots lyckad turnaround i ryggen. Likaså blev det bra att köpa det ständiga problembolaget Scandi Standard som visat positiva tecken under året. En turnaround vi dock inte trodde på var Footway som i stället fick ett säljråd vilket även det visade sig helt rätt.

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Subscribe
Notifiera mig om
guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Box 30099 | 104 25 Stockholm