Hoppa till huvudinnehållet

E-handel, 5G och vinstvarningar

Läs vad Affärsvärlden tycker om Rugvista, Transferator, Net Insight, Polygiene, Formpipe, Scanfil och Flexion Mobile. Det bjuds också på nyheter kring Afv-portföljen, Krönika, Insiderkollen, Lock-up-avtal och Råduppföljning.

Vissa av analyserna är upplåsta för Nordnets kunder, du ser vilka nedan.

Rugvista – Till analysen (inget inlogg krävs)

E-handelsbolaget Rugvista säljer mattor via en direktförsäljningsmodell. Tillväxten har mattats av men lönsamheten är god och bolaget ruvar dessutom på en stor nettokassa. Är aktien köpvärd?

Transferator – Till analysen (inget inlogg krävs)

Investmentbolaget Transferator är en börsdoldis men har flera kanoninvesteringar inom igaming under bältet. Idag är en aktiepost i Viking Line en viktig tillgång.

Net Insight – Till analysen

Teknikbolaget Net Insight har efter bolagets renodling häromåret ökat tillväxttakten och stärkt marginalerna. Tillväxtpotentialen inom 5G-synkronisering är lockande. Bolaget har höjt sina finansiella mål och har en solid nettokassa.

Polygiene – Till kommentaren

Kvartalsskifte betyder säsong för vinstvarningar. Efter börsstängning på skärtorsdagen passade Polygiene på att vinstvarna inför Q1-rapporten. Aktien föll 24% på tisdagen.

Formpipe – Till analysen

2022 var ett investeringsår för mjukvarubolaget Formpipe. Marginalerna pressades på grund av tillväxtsatsningar. I början av 2023 meddelades att VD Christian Sundin lämnar bolaget efter 16 år på posten.

Scanfil – Till kommentaren

Den finska kontraktstillverkaren skruvar upp prognoserna för helåret 2023.

Flexion Mobile – Till analysen

Spelmarknadsföringsbolaget Flexion Mobile växer så det knakar och har vänt till vinst. Bolaget har en vettig affärsmodell och bör gynnas av regulatorisk motvind för Apples och Googles duopol inom mobilspelsdistribution. Är aktien köpvärd?

Afv-portföljen – Till portföljen

Portföljen backade något under mars då bankaktier gick riktigt svagt.

Krönika finansiell kommunikation – Till krönikan

Uppdragsanalyser, analytikermassage och “tyst period” är tre delvis sjuka inslag på området aktieanalys. Flertalet av detta är dock kroniska tillstånd som inte har ett botemedel. Eller så är det botemedel med långt värre biverkningar än själva sjukan. Insikt är istället första steget mot en friskare analysbransch.

Insiderkollen – Till sammanställningen

Afv går igenom alla aktuella insynsaffärer. Senaste veckorna har intressanta transaktioner bland annat skett i HM, Humble Group, Boule Diagnostics, Vestum och Evolution.

Råduppföljning – Till sammanställningen

Det var helt rätt att köpa Loomis ifjol. Aktien bjöd på fin avkastning. Även köpråden i Better Collective, Meko och norska Multiconsult utvecklades bättre än index. Det var även rätt att sälja Momentum Group samt undvika att teckna Katalysen som gjorde IPO.

Lock-up-avtal – Till sammanställningen

Kommande veckor löper lock-up-avtal ut för ägarna i bland annat Humble Group, Dignitana, Cinis Fertilizer, Eurocine Vaccines och Candles Scandinavia.

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Subscribe
Notifiera mig om
guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Box 30099 | 104 25 Stockholm