Hoppa till huvudinnehållet

Nominera bolag till Stora Spararpriset 2023

Nordnet lanserar nu Stora Spararpriset, en utmärkelse i syfte att uppmärksamma och uppmuntra börsbolag som lyckats bra. Jag känner spontant att det är märkligt att detta inte gjorts tidigare? Bättre sent än aldrig! Just i år kommer det vara tre kategorier, nämligen: Årets nykomling, Årets revansch och Årets investerarkommunikation.

Det är du som sparare som nominerar bolag. Välj själv om du vill nominera i en eller alla tre kategorier.

Klicka här för att nominera bolag

Processen går till såhär:

 • 12 december – 8 januari
  Du nominerar din favorit i respektive kategori
 • 11 januari
  Juryn utser fem finalister i respektive kategori
 • 12 – 20 januari
  Du röstar fram vinnaren i respektive kategori
 • 23 januari kl 19.00
  Prisutdelning och gala

De tre kategorierna är:

 • Årets genombrott
  Priset som “Årets nykomling” tilldelas det bolag som har fått sitt stora genombrott under året. Bolaget behöver inte vara nystartat, men det är under 2022 som verksamheten har expanderat och nått nya höjder. Bolaget visar på kreativitet och professionalism vilket motiverar den tillväxtresa som har gjorts. För att kvalificera sig till denna kategori får inte bolaget ha varit noterat på Large Cap vid årets början.
 • Årets revansch
  Det bolag som mest tydligt under året lyckats vända ett utmanande läge till positiv utveckling och framtidstro tilldelas priset “Årets revansch”. Marknadsfaktorer kan ha spelat roll för bolagets vändning men får inte vara den enda eller främsta anledningen – bolaget ska själv ha förändrat och förbättrat sin verksamhet, och rätat ut de frågetecken som har funnits till utropstecken.
 • Årets investerarkommunikation
  Priset för “Årets investerarkommunikation” ges till det bolag som under året mest tydligt främjat en transparent och levande dialog med sina aktieägare. Bolaget och dess företrädare har varit aktiva i sin informationsgivning till marknaden, och i rapporter, intervjuer, kommunikation i egna kanaler och andra aktiviteter förklarat sin verksamhet på ett enkelt och lättillgängligt sätt.

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Subscribe
Notifiera mig om
guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Box 30099 | 104 25 Stockholm