Öka din framtida lön.

Upp

Starta ett privat pensionssparande idag.

Dagens pensionssystem kräver i princip ett privat sparande som komplement till din allmänna- och din tjänstepension. Framför allt om du vill få chans att skapa den tillvaro du drömt om när det blir dags att sluta jobba. Hos oss får dina pengar alla förutsättningar att växa.

Här får du ta del av ett rikt utbud av placeringsalternativ i form av aktier, fonder och andra värdepapper. Samtidigt slipper du fasta avgifter som riskerar att äta upp ditt kapital. Kom igång med ditt sparande idag, det är enklare än du kanske tror.

Fördelar med privat pensionssparande

Viktigt komplement till din pension.
Eget sparande gör skillnad för din framtida lön.

Stor investeringsfrihet.
Välj fritt mellan olika värdepapper.

Möjlighet till månatlig utbetalning.
Bekvämt för dig som sparar i kapitalförsäkring.

Möjlighet till extra avkastning.
Få extra avkastning på de aktier du placerar din pension i. Läs mer om vårt aktielåneprogram här.

Kapitalförsäkring. Smart och smidigt.

Kapitalförsäkring är en smart sparform för dig som pensionssparar. Du slipper fasta avgifter och behöver inte deklarera köp eller försäljningar. Du får också möjlighet till månatlig utbetalning av ditt kapital som pensionär.

Sist men inte minst kan du få extra avkastning genom vårt aktielåneprogram. En nyhet som under 2018 belönades med Årets Sparinnovation av Privata Affärer.

➔ Läs mer om aktielåneprogrammet.

Räkna ut hur mycket mer du kan få i pension.

Ta reda på hur snabbt dina pengar kan växa. Det kan gå fortare än du tror, om du tar makten över ditt sparande.

Startbelopp

Månadssparande

Avkastning per år*

Spartid i år

Totalt sparande

*Stockholmsbörsens genomsnittliga årliga avkastning senaste 15 åren är 13,12%, inklusive utdelning och ränta på ränta-effekt (OMXSGI, 2002-12-30 till 2017-12-29). Utan utdelning är avkastningen 9,13% (OMXSPI). Observera att historisk avkastning inte är en garanti för framtida avkastning.

Placeringsmöjligheter.

Hos oss får du tillgång till marknadens bredaste placeringserbjudande.
Välj mellan att placera dina pengar på egen hand eller ta hjälp av våra digitala tjänster. Eller både och, det är upp till dig.

Enkla valet.

Automatisk förvaltning.

Nordnet Smarta Portföljer

Nordnet Smarta Portföljer passar dig som inte har tid eller kunskap att hålla koll på ditt sparande.


Guidade valet.

De bästa fonderna. Helt enkelt.

Nordnet Utvalda fonder

Med Nordnet Utvalda fonder gör vi det enkelt att hitta framgångsrika fonder som vi anser ha bra förutsättningar att prestera över tid.

Fria valet.

Välj fritt från vårt utbud.

Aktier och övriga värdepapper

Vill du pensionsspara i aktier och andra finansiella instrument? Handla till förmånligt courtage inom Norden, Tyskland, USA och Kanada.

Lär dig mer om privat pensionssparande.

Löneväxla för ännu högre pension.


Löneväxling innebär att du växlar en del av din lön före skatt mot pensionsavsättningar. Fördelen är att du får högre avsättningar än vad du avstår i lön. Arbetsgivaren betalar nämligen lägre skatt på pengar som sätts av till pension, än de pengar som sätts av till lön.

Löneväxling kan vara aktuellt för dig som har en månadslön på 43 309 kronor eller mer, efter löneväxlingen (2019).

Läs mer om löneväxling

Flytta pension och spara mera.


Många flyttar sitt befintliga pensionssparande till oss för att slippa onödiga avgifter. Vi hjälper dig att ta reda på var du har din pension, hur mycket du betalar och om du kan flytta. Ett individuellt pensionssparande kan du alltid flytta själv.

Läs mer och flytta

Få överblick med minpension.se


På Minpension.se får du koll på hela pensionen. Du ser hur mycket pension du har sparat ihop och var. Du kan också göra en pensionsprognos för framtiden.

Minpension.se


Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar. Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se.