Hoppa till huvudinnehållet

Valutakurser och valutaväxling.

Eurokursen, dollarkursen, EUR/USD, EUR/NOK, EUR/SEK, lär dig om valutakurser och hur du gör en valutaväxling.


Klicka på länkarna och följ valutakurser idag:


dollar.png

Hur fungerar valutaväxling hos Nordnet?

På Nordnet kan du handla med valuta på två sätt - antingen genomför du valutaväxlingen själv på ett valutakonto, eller så genomförs en valutaväxling automatiskt åt dig. Automatisk valutaväxling sker när du inte har ett aktivt valutakonto.

Du kan öppna ett valutakonton själv, detta gör du genom att gå till 'Mina sidor > Kontoöversikt' och klicka på 'Visa valutakonton'. Valutakonto finns endast tillgängligt till en aktie- och fonddepå.

Automatisk valutaväxling

När Nordnet gör en automatisk valutaväxling betalar du 0,25 procent från den preliminära kursen du ser på nordnet.se. Om du till exempel köper aktier för 1 000 euro och en euro motsvarar 10 svenska kronor, betalar du 10 025 kronor för ditt köp. Om du säljer aktier för 1 000 euro, får du 9 975 kronor från försäljningen.

Valutaväxling på ett valutakonto

Om du har aktiva valutakonton kan du göra valutaväxlingen själv. I detta fall skiljer sig din växelkurs med 0,075 procent från den kurs vi får från vår leverantör. Du kan lämna valutaväxlingsorder när som helst, men de genomförs tre gånger per bankdag: kl. 12.30, 18.00 och 23.00. Du kan se den exakta växelkursen i efterhand under Mina Sidor > Transaktioner och notor.

Observera att om du aktiverar ett valutakonto bör du alltid komma ihåg att själv växla valutan i samband med aktieaffärer, eftersom annars kommer ditt valutakonto att bli övertrasserat och övertrasseringsränta börjar debiteras.

Vad är valutakonton?

Som kund hos Nordnet har du möjligheten att aktivera valutakonton i fem andra valutor:

Norska kronor (NOK)
Danska kronor (DKK)
Euro (EUR)
Amerikanska dollar (USD)
Kanadensiska dollar (CAD)

Dessa valutakonton erbjuder dig flexibilitet när det gäller utländsk handel och möjlighet att hantera valutarisker på det sätt som passar dig bäst. Observera att när ett valutakonto är aktiverat sker all börshandel med värdepapper noterade i den valutan via ditt valutakonto. Du måste alltså alltid själv växla den relevanta valutan för att undvika att saldot på ditt valutakonto blir negativt.Valutahandel.

Utnyttja dina tankar och idéer med börshandlade produkter.

Har du en åsikt om den framtida utvecklingen av den amerikanska dollarn i förhållande till svenska kronan, eller eurons utveckling i förhållande till den svenska kronan? I Nordnets courtagefria* produktutbud, Nordnet Markets, hittar du produkter som gör det möjligt att dra nytta av dina insikter, med eller utan hävstång. Du hittar valutapar som underliggande tillgångar för Bull- och Bear-certifikat samt mini futures.

*Courtagefri handel gäller för affärer över 1 000 SEK.

Bra att veta om risker och avkastning.

Produkterna inom Nordnet Markets är inte lämpade för alla investerare. Samtliga produkter är komplicerade och kräver en god förståelse för den underliggande marknaden och produkternas specifika villkor och egenskaper. Alla investeringar i finansiella instrument är förenade med risk och kan både öka och minska i värde. Med en hävstångsprodukt är risken stor att du förlorar hela det investerade kapitalet.

→ Läs mer om riskerna

Vanliga frågor om valutaväxling.

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Box 30099 | 104 25 Stockholm