Hoppa till huvudinnehållet

Welcome to London.

Londonbörsen är
öppen för digital handel.

Vi erbjuder nu digital handel på en av världens största börser. Välj bland 350 bolag listade på FTSE 100 och FTSE 250 och handla online, precis som vanligt.

Notera att en växlingsavgift på 0,25% påförs alla order samt att du debiteras en stämpelskatt på 0,5%* när du köper aktier på London Stock Exchange.

*0,5% stämpelskatt gäller för brittiska bolag, det går att utläsa från bolagets ISIN-kod om det utgår stämpelskatt då dessa aktier har en ISIN-kod som startar på GB (exempelvis Unilever, ISIN GB00B10RZP78). För Irländska bolag utgår en stämpelskatt om 1% på köpbeloppet. Dessa bolag har en ISIN-kod som börjar med IE (exempelvis Flutter Entertainment Plc, ISIN IE00BWT6H894).

London stock exchange

Londonbörsen - Europas näst största börs.

Londonbörsen - Frågor och svar.

Vi erbjuder digital handel i alla aktier som ingår i FTSE 350 Index. Det går inte att handla ETF:er eller andra instrument som ingår i FTSE 350 Index. Du ser alla aktier som ingår i FTSE 350 Index här och du kan även hitta de 100 största bolagen i aktielistorna när du sorterar på Storbritannien och FTSE 100.

Om du har befintliga London-innehav i instrument utanför FTSE350 på ditt Nordnetkonto så kan dessa säljas av våra mäklare.

När man handlar på Londonbörsen så betalar man, utöver courtage, något som kallas stämpelskatt, eller på engelska stamp duty. Stämpelskatten är 0,5% på köpbeloppet. För aktier som handlas på Londonbörsen men där bolaget inte är brittiskt så utgår inte någon stämpelskatt. Det går att utläsa från bolagets ISIN-kod om det utgår stämpelskatt då dessa aktier har en ISIN-kod som startar på GB (jämför Unilever, ISIN GB00B10RZP78 med exempelvis Ferguson PLC, ISIN JE00BJVNSS43). Eftersom aktier noterade på Londonbörsen handlas i pund (GBP) så kommer en valutaväxlingsavgift på 0,25% utgå både för köp- och säljorder.

Nej, tyvärr erbjuder vi inte valutakonton i GBP. Alla affärer på London Stock Exchange inkluderar alltid en automatisk valutaväxling. Valutaväxlingsavgiften är alltid 0,25%.

Vi erbjuder alla våra privatkunder realtidskurser på Londonbörsen kostnadsfritt. Detta görs inte automatiskt. För att säkerställa realtidskurser så behöver du aktivera realtidskurser för London Stock Exhange. Här aktiverar du realtidskurser Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Det är inte möjligt för företag eller professionella kunder att prenumerera på realtidsprisinformation. Som standard kommer du att se prisinformation med försening och få prisinformation i realtid när du gör en beställning.

När du handlar på London Stock Exchange utförs alla aktieaffärer i pence (GBX). Du kommer att se detta när du lägger din order. I kontoöversikten kommer alla brittiska innehav att visas i pund (GBP). Prisdata från CBOE för varje aktie visas också som pence (GBX).

På en vanlig handelsdag är öppettiderna på London Stock Exchange 9.00 till 17.30. Öppningsauktion 8.50-9.00 och slutauktion 17.30-17.35.

Bra att veta om risker och avkastning.

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier historiskt gett god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning. Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.