Spotify börsnoteras
på amerikanska
börsen NYSE 


Nu börsintroduceras Spotify på den amerikanska marknaden. Det firar vi genom att erbjuda dig courtagefria köp av Spotify-aktien till och med den 9 april*.

Spotify är världens största musikstreamingtjänst med 159 miljoner användare världen över, varav 71 miljoner betalande kunder. Bolaget grundas 2006 av Daniel Ek och Martin Lorentzon, och lanserade sin tjänst under 2008. Förutom av grundarna ägs Spotify av några av världens största skivbolag, bland annat Universal och Warner, och har dessutom under tagit in ett antal externa institutionella ägare som Creandum och Northzone.

Noteringen av Spotify kommer att ske på den amerikanska börsen NYSE, och aktien handlas i USD. Aktiepriset sätts av utbudet och efterfrågan på marknaden, men just nu pratas det om att värderingen på bolaget ligger någonstans runt 190 miljarder kronor.

* Erbjudandet gäller för köpordrar på Spotify New York Stock Exchange totalt under fem börsdagar (3, 4, 5, 6 och 9 april). När du handlar på en börs med en annan valuta än SEK betalar du en avgift för valutaväxling. Avgiften för automatisk valutaväxling är 0,25 % av transaktionsbeloppet, och avgiften för manuell valutaväxling är 0,075 % av transaktionsbeloppet. Köp via telefon och köp inom partnerkonton omfattas inte av erbjudandet.

Fakta Spotify

Kortnamn för aktien

SPOT

Courtage

0 kr

Första handelsdag

3 april kl. 15.30

Lista

New York Stock Exchange

Bolagets hemsida

www.spotify.comlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Spotify till börsen – men vad blir priset?

Då är det äntligen dags för Spotifys börsnotering och det är väl få svenska noteringar som varit så uppmärksammade. Men vad är orsaken till att de går till börsen? Och är det läge att ta steget från att vara kund till att även bli aktieägare?

Snart kan vi privatsparare investera i Spotify

Spotify är världens största musikstreamingtjänst och ett av de varumärken vi svenskar är mest stolta över. På Nordnet vill vi fira att årets största tech-notering är ett svenskt bolag, och ge dig som privatsparare möjlighet på ett enkelt sätt att köpa aktier i bolaget.

Veckans Topp 3 – Så går Spotifys börsnotering

Spännande nyheter kring Spotifys börsnotering, vi kollar hur de andra stora tech-noteringarnas aktier gått vid IPO. Pref aktier är fortsatt intressant och har inte påverkas av hotet om höjda räntor – mer om detta i veckans topp 3.

Sparpodden 226 – Allt om Spotify

#Sparpodden 226! Vi går igenom vad som är bra att tänka på inför Spotifys börsnotering som planeras inom kort på NYSE börsen i USA. Vi spekulerar också kring börsnotering av Scania & MAN nästa år.

Svar på vanliga frågor:

Vilken tid kan jag köpa aktier från Spotify?

Du kan lägga din köporder från och med förmiddagen den 3 april. Ordern kan gå igenom först när aktien listas, vilket blir någon gång efter att börsen öppnar klockan 15.30.

USA-börsens normala öppettider är klockan 15.30 - 22.00 svensk tid.

Vad innebär en direktnotering?

Spotify-aktien direktnoteras och förfarandet kallas för DPO (Direct Public Offering) istället för IPO. Som investerare har du därmed ingen möjlighet att teckna dig på förhand och invänta noteringsdagen.

Gäller erbjudandet det alla kontotyper? 

Ja, erbjudandet gäller handel i alla vanliga kontotyper som aktie- och fonddepå, investeringssparkonto och kapitalförsäkring.

Köp via telefon och köp inom partnerkonton omfattas inte av erbjudandet.


Varför ser det ut som att jag betalar courtage trots att det ska vara gratis?

 

Det kommer initialt se ut som att du betalar courtage men eftersom vi justerar avräkningsnotorna under natten kommer du inte att göra det, vilket återspeglas under Transaktioner och notor.

Kostar det något att bli kund hos Nordnet?

Nej, det är helt kostnadsfritt att bli kund hos Nordnet och det tar bara ett par minuter. Se vår prislista här.

Öppna konto med Mobilt BankID på 3 minuter.

Inga öppningskostnader eller fasta årliga avgifter

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar. Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se.