Upp

En halv miljon mer i pension*

Låt inte avgifter äta upp dina sparpengar. Njut av dem själv istället.

Vi hjälper dig att få koll på vilka olika pensionskonton du har - både tjänstepensioner och privata pensionsförsäkringar - och vad du kan flytta till oss. Du kanske kan samla hela din pension på ett och samma ställe.

Billigast enligt oberoende sajt - kolla in hela listan

Nu står det klart att Nordnet har marknadens billigaste pensionssparande, enligt en ny jämförelse från oberoende Konsumenternas Försäkringsbyrå. Närmare 30 olika pensionslösningar ingår i jämförelsen som vi toppar. Du hittar hela listan härlänk till annan webbplats.

 

*Med en tjänstepension på 0,5 mkr vid 35 år och 6% i antagen avkastning varje år har du vid 65 år cirka 2,9 mkr om du sparar hos oss, jämfört med ca 2,4 mkr om du sparar hos ett bolag som tar 0,65% i kapitalavgift och 360 kr i fast årsavgift. Skillnaden på cirka 0,5 mkr beror på att du hos det andra bolaget betalar ca 230 000 kr i avgifter.

Kolla vad du kan flytta

Klicka på knappen ”Kolla vad du kan flytta”

Fyll i dina uppgifter och var du tror att du sparar idag

Vi meddelar vilka pensionskonton du kan samla hos oss

"Jag bestämde mig för att samla pensionen hos Nordnet för de låga avgifternas skull"


Jag vill ju behålla pengarna själv och inte låta hundratusentals kronor försvinna i avgifter till försäkringsbranschen.

Som kund hos Nordnet är jag glad över att ha tillgång till ett av marknadens bredaste fondutbud och dessutom ha möjligheten att handla aktier i pensionen. Det är unikt.

Jag uppskattar också den praktiska hjälp jag fick av flyttgruppen under hela flyttprocessen.

/Sara, pensionskund sedan våren 2016

En halv miljon mer i pension

Hos Nordnet

Bank med fasta avgifter

Bestil gratis flyttehjælp - så hjælper Nordnet dig hele vejen.

Hur kan det bli en halv miljon? Så har vi räknat

Med en tjänstepension på 500 000 kr vid 35 års ålder och 6 procent i antagen avkastning varje år har du vid 65 år cirka 2,9 miljoner kr om du sparar hos oss, jämfört med cirka 2,4 miljoner kr om du sparar hos ett pensionsbolag som tar 0,65 procent i kapitalavgift och 360 kr i fast årsavgift. Skillnaden på cirka 500 000 kr beror på att du hos det andra bolaget betalar cirka 230 000 kr i avgifter.

I exemplet har vi räknat med en genomsnittlig årlig avkastning på 6 procent. Om vi istället räknar med det gemensamt framtagna avkastningsantagandet för prognosstandard på 2,10 procent blir skillnaden cirka 170 000 kronor. Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar. Tänk på att annat kan påverka hur mycket du sparar på att flytta din pension till oss. Hör gärna av dig så berättar vi mer.

Vad kostar det hos andra?

 

Nordnet

Skandia

Handelsbanken

SEB

LF

Swedbank

Fast årlig avgift

0 kr

0 kr

60 kr

289 kr

240 kr

240 kr

Rörlig årlig avgift

0 %

0,10-0,65 %

0,75 %

0,65 %

0,50 %

0,65 %

Jämförelsen omfattar privat pensionsförsäkring hos Nordnet och fem av de största pensionsbolagen på marknaden. För en fullständig jämförelse, se Konsumenternas Försäkringsbyrålänk till annan webbplats. Om du köpt tjänstepension via förmedlare har du ibland rabatt, dock sällan 0 %. Notera att den här jämförelsen enbart tar hänsyn till avgifter. Även annat kan skilja försäkringarna åt - exempelvis omfattar inte Nordnets lösning placeringsrådgivning.

Så här går flytten till

Så snart du beställt din pensionssammanställning börjar vi samla information om dina pensionskonton. Vanligen tar det ett par månader från det att du beställer sammanställningen tills pengarna landar hos oss. Vi gör allt för att det ska gå så snabbt som möjligt.

Bestil gratis flyttehjælp - så hjælper Nordnet dig hele vejen.

Svar på vanliga frågor:

Får jag någon praktisk hjälp av Nordnet?

Ja, på Nordnet har vi en flyttgrupp, som enbart arbetar med att flytta pensionsförsäkringar. Flyttgruppen hjälper dig genom hela processen, bland annat med att:

  • Räkna ut om en flytt kan vara lönsam
  • Fylla i blanketter och flyttuppdrag
  • Kontakta din tidigare arbetsgivare, om det behövs

Ring vår kundservice för 08-506 330 00 så sätter vi dig i kontakt med en pensionsspecialist.

Eller läs mer på sidan om att flytta pension.

Jag vill flytta direkt. Hur gör jag?

Om du redan har bestämt dig för att flytta till oss fyller du i och skickar in ett flyttuppdrag. Här hittar du blanketter för flytt av IPS privat pensionsförsäkring och tjänstepensionsförsäkring.

Flytta IPS

Fyll i och skicka in flyttblanketten och ansökan om ny IPS.
Flyttblankett IPS (pdf)
länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Ansökan ny IPS (pdf)länk till annan webbplats

Flytta privat pensionsförsäkring

Fyll i och skicka in flyttblanketten och ansökan om ny privat pensionsförsäkring.
Flyttblankett privat pensionsförsäkring (pdf)länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Ansökan ny privat pensionsförsäkring (pdf)länk till annan webbplats

Flytta tjänstepensionsförsäkring

Fyll i och skicka in flyttblanketten och ansökan om ny tjänstepensionsförsäkring

Flyttblankett tjänstepensionsförsäkring (pdf)länk till annan webbplats
Ansökan ny tjänstepensionsförsäkring (pdf)länk till annan webbplats

Jag har en hög flyttavgift, lönar det sig att flytta?

Om du har en hög flyttavgift på din tidigare försäkring är det viktigt att du räknar på hur snabbt du tjänar in den genom att byta bolag och därmed kapa avgifterna. Ofta går det fortare än du tror.

I samband med flytt kommer vi och ditt nuvarande bolag att skicka hem så kallade flyttinfoblad till dig. På så sätt har du möjlighet att jämföra försäkringarna. Självklart kan du också ringa oss på 08-506 330 00, så hjälper vid dig att räkna.

Hur ska jag placera pengarna när flytten är genomförd?

När du flyttar till oss får du inte bara tillgång till ett av marknadens bredaste placeringserbjudanden - utan även smarta digitala verktyg som hjälper dig att hitta rätt placeringar.

Vi rekommenderar alla våra kunder att först genomföra Fondrådgivarenlänk till annan webbplats. Det är ett finansiellt verktyg som ger dig ett personligt förslag på risk och fördelning mellan tillgångsslag, samt konkreta förslag på fonder. Självklart gratis att använda.

Tar Nordnet ut några avgifter för pensionen?

Nej. Det kostar ingenting att bli eller vara kund hos Nordnet - och vi är en av få aktörer som har skippat både rörliga kapitalavgifter och fasta årsavgifter. Allt annat lika, betyder det mer i pension om du har den hos Nordnet.

Kan man flytta alla pensionsförsäkringar?

Nej. Långt ifrån alla aktörer tillämpar fri flytträtt, framförallt inte för försäkringar tecknade före 2007. Försäkringar som är tecknade senare omfattas ofta av fri flytträtt - men höga flyttavgifter kan försvåra processen. Du kan heller inte flytta kollektivavtalad tjänstepension, till andra än de upphandlade bolagen.

Sammantaget innebär detta att du kan skicka in en informationsfullmakt, få en sammanställning men ändå inte ha möjlighet att flytta.

Lär dig mer med vår pensionscoach Simon

Välj Sveriges billigaste pensionssparande


Låt inte avgifter äta upp dina sparpengar. Se till att få njuta av dem själv istället.

Låt oss hjälpa dig att få koll på vilka olika pensionskonton du har - både tjänstepensioner och privata pensionsförsäkringar - och vad du kan flytta till oss. Du kanske kan samla hela din pension på ett och samma ställe.

Nu löneförhandlar vi åt dig

Att flytta gamla pensionskonton är en sak. Att få den bästa lösningen här och nu en helt annan. Berätta för oss var du är anställd, så återkommer vi till din chef med en offert på ett tjänstepensionssparande fritt från fasta avgifter. Allt för att du ska få en så hög framtida lön som möjligt.

Vi hör av oss till din arbetsgivare inom 24 timmar. Självklart är du anonym när du tipsar.


 

Nordet har Sveriges billigaste pension, enligt en oberoende jämförelse från maj 2017. Kolla in hela listan här.

Vi hjälper dig att samla pensionen

Klicka på knappen ”Kolla vad du kan flytta”

Fyll i dina uppgifter och var du tror att du sparar idag

Vi meddelar vilka pensionskonton du kan samla hos oss

Tipsa oss!

Tipsa oss om din arbetsgivare anonymt, så gör vi allt för att förbättra din nuvarande tjänstepension.Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar. Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se.