Hoppa till huvudinnehållet

Superfonden Sverige är här – 0 % avgift

Nu lanserar vi Nordnet Superfonden Sverige – en svensk indexfond helt utan avgifter.

Jag har redan fått frågan – någonstans måste väl jag som kund betala? Nej, det behöver du inte. Vi lanserar en helt avgiftsfri fond, och de kostnaderna som drabbar fonden såsom till exempel courtage, revisionskostnader och administrationsavgifter, de betalar vi.  Därför är Superfonden Sverige en helt avgiftsfri fond.

Varför gör vi då det här? Varför lanserar vi en fond som vi inte tjänar pengar på, som enbart är en kostnad för oss? Vi behöver inte göra någon hemlighet av det; Superfonden Sverige är en marknadsföringsprodukt.

Vi hade såklart kunnat sätta upp en helt ny fond. Men eftersom vi ville premiera våra kunder, valde vi istället att ta bort alla avgifter från fonden Nordnet Aktieindex Sverige. I samband med det här har vi även ändrat namnet på fonden till Superfonden Sverige. Det känns därför väldigt bra att kunna gratulera drygt 10 000 kunder som sparar i fonden Nordnet Aktieindex Sverige, och säga att de nu har en avgiftsfri fond i sin depå.

Vänliga hälsningar,

Eva Trouin
Sverigechef

 

P.s. För drygt en månad sedan lanserade vi tre nordiska Superfonder som följer index i våra grannländer; Norge, Danmark och Finland. Hittills har drygt 9000 kunder investerat i dessa tre fonderna. Läs vad olika ekonomibloggar skrev om lanseringen.

Att investera i finansiella instrument innebär alltid en risk. Instrumenten kan såväl öka som minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Historisk av­kast­ning är ingen garanti för framtida avkastning. Faktablad för de fonder som Nordnet förmedlar finner du på www.nordnet.se (i orderläggningsfönstret och på respektive fonds produk­tsida). Informationsbroschyr(er) tillhandahålls av respektive fondbolag. Du bör ta del av nämnda handlingar innan du beslutar dig för att investera i en fond.

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Subscribe
Notifiera mig om
guest
4 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest gillade
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer
Anonym
Anonym
2014-07-08 12:44

Tackar för länken och trevligt att ni lanserar ännu en gratis indexfond. Jag uppskattar också att ni väljer ett bredare index, bra att det inte blir en ren “kopia” på konkurrentens produkt!

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2014-07-08 16:35

Tack Lundaluppen för fin feedback! Återkom gärna om du har fler önskemål eller förslag. Keep up the good work på din blogg!

/Eva

Anonym
Anonym
2014-08-07 11:45

Hej! Tar ni ut något courtage vid försäljning?

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2014-08-15 10:29

Hej,

Inget courtage utgår vid fondhandel och inga andra avgifter finns för Superfonden Sverige.

Här kan du läsa mer och köpa fonden nordnet.se/superfonderna.

Vänligen,
Eva Trouin, Sverigechef Nordnet