Hoppa till huvudinnehållet

Placera pengar.

Placera företagets överlikviditet.

Flexibel sparform för egenföretagare.

När företaget börjat rulla och du har en buffert på några månadslöner brukar det vara dags att placera överlikviditeten.

Vi rekommenderar att du gör det inom kapitalförsäkring – både för de skattemässiga fördelarnas och det breda placeringserbjudandets skull. Hos oss slipper du alla kontoavgifter.

Kontakt? Tveka inte att höra av dig till oss om du har frågor. Allt du behöver göra är att lämna dina kontaktuppgifter, så hör vi av oss.

Därför ska du välja kapitalförsäkring.

  • Enkel bokföring, du slipper deklarera köp och försäljningar.
  • Inga kontoavgifter.
  • Skattefria uttag och utdelningar.
  • Möjlighet till extra avkastning.

Relevanta förköps- och villkorsdokument hittar du här Öppnas i nytt fönster..

Så fungerar företagsägd kapitalförsäkring.

​Det här är en sammanfattning av de mest centrala delarna. Kom ihåg att ta del av fullständiga villkor och faktablad innan du öppnar en kapitalförsäkring.

Du överför skattade pengar och bokför dessa som en tillgång i bolaget. Det som sedan händer inom ramen för kapitalförsäkringen får inga skattemässiga effekter för dig, du behöver varken bokföra köp eller försäljningar.

Alla uttag från din kapitalförsäkring är skattefria, även om pengarna ökat i värde. Om du äger aktier med direktavkastning är även denna utdelning skattefri.

Det är vanligt att våra företagskunder tar ut pengar för att därefter ta utdelning enligt det så kallade 3:12-regelverket.

Istället för att betala vinstskatt betalar du en årlig schablonskatt.

Hos oss har du tillgång till ett av marknadens bredaste utbud av fonder och värdepapper. Med hjälp av våra enkla digitala verktyg får du hjälp att sätta ihop en fondportfölj.

Onoterade värdepapper

Nu kan du som är kund hos oss investera i onoterade svenska värdepapper inom din kapitalförsäkring. Du slipper deklarera köp och försäljningar och dina vinster, utdelningar och ränteintäkter är skattefria. Istället betalar du en låg årlig schablonskatt.

Nordnets kapitalförsäkring för onoterade värdepapper vänder sig till privatpersoner och entreprenörer som äger eller vill investera i bolag som inte är noterade på börsen. Du som investerar måste vara okvalificerad ägare som inte omfattas av 3:12-reglerna vid beskattning av vinster och utdelningar.

Mer information och priser

Du ansluts automatiskt till vårt aktielåneprogram när du öppnar en kapitalförsäkring hos oss. Enkelt förklarat innebär det att de aktier du valt att investera i kan lånas ut till institutionella placerare, vilket i sin tur kan ge dig en extra avkastning, i form av en ränta. Dina innehav påverkas inte och du kan sälja aktierna när du vill, precis som vanligt.

Läs mer här.

Vi hjälper dig att komma igång.

Allt du behöver göra är att lämna dina kontaktuppgifter, så hör vi av oss. Oftast redan inom 24 h.

Kontakta mig.
Bra att veta om risker och avkastning.

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning. Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.