Hoppa till huvudinnehållet

Värna lojala medarbetare.

Ett bonusprogram - på dina villkor.

För majoriteten av alla bolag är de 5-10 första medarbetarna direkt avgörande för företagets framtid och framgång.

Värdesätter du lojala medarbetare? Medarbetare som värnar om bolagets kostnader så väl som intäkter? Vill du uppfattas som en attraktiv arbetsgivare?

Genom att erbjuda dina anställda ett bonusprogram, får du en engagerad personalstyrka som blir en del av bolaget - utan att äga det. Hos oss slipper du dessutom onödiga kostnader och tidsödande administration.

Relevanta förköps- och villkorsdokument hittar du här.

Fördelar med bonusfond.

  • Motiverar dina medarbetare.
  • Full flexibilitet för dig som arbetsgivare.
  • Inga fasta avgifter.
  • Möjlighet till extra avkastning med aktielåneprogrammet.

Fyra skäl att öppna bonusfond.

Det här är en sammanfattning av de mest centrala delarna.
Kom ihåg att ta del av fullständiga villkor innan du öppnar bonusfond.

Det är ditt företag. Då är det också rimligt att du som arbetsgivare bestämmer hur bonusfonden ska fungera och vilka förutsättningar ska som gälla.

Hos oss har du alla möjligheter att själv påverka utformningen. Välj om alla ska ha möjlighet till bonus, eller om den bara ska omfatta utvalda nyckelpersoner. Om pengarna ska utbetalas efter ett år, fem år eller kanske i samband med pensionering.

Sätt upp riktlinjer som passar ditt bolag

Naturligtvis kan du som arbetsgivare också villkora att vissa kriterier ska vara uppfyllda för att en utbetalning ska ske. Det kan handla om att efterleva bolagets värderingar eller att uppnå ett säljmål.

Alla företag är olika - då behöver bonusprogrammen också vara det.

Många bonusprogram kostar mer än de smakar. När du väljer vår bonusfond går hela kapitalet och avkastningen istället till de som jobbat hårt - dig och dina medarbetare. Det beror på att vi inte tar ut några avgifter - varken fasta årsavgifter, eller löpande avgifter på kapitalet.

Du betalar bara för det du köper

Hos oss betalar du istället bara för det du väljer att placera i. Förvaltningsavgifter för fonder, eller courtage för aktier. Och du betalar samma pris när du köper fonden via oss, som om du går direkt till leverantören.

Det är enkelt att spara i en bonusfond. Du väljer själv när du ska betala in pengar till den - och hur mycket. Utbetalningen till företaget är skattefri.

Istället för att skatta på utbetalningen, betalar du som företagare en årlig schablonskatt. Skatten rapporterar Nordnet automatiskt in till Skatteverket - för att sparandet ska bli så bekvämt som möjligt för dig.

Full support, alla vardagar

Som kund hos oss har du tillgång till en egen kontaktperson, som hjälper dig med allt från att starta upp en bonusfond till att besvara frågor från dina anställda. Vem har sagt att sparande ska vara svårt?

Hos oss får du tillgång till ett av marknadens bredaste placeringserbjudanden och kan handla med fonder, aktier och en rad andra finansiella instrument. Använd gärna våra enkla digitala verktyg när du sätter ihop din fondportfölj.

Full transparens skapar motivation

En fördel du bara får hos oss på Nordnet är att du kan ansluta bonusfonden till vårt sociala nätverk för sparande och investeringar - Shareville. Med Shareville kan du och alla medarbetare följa precis hur sparandet utvecklas över tiden.

Många arbetsgivare vittnar om att Shareville skapar otrolig motivation och delaktighet hos de anställda.

Frågor och svar.

Frågor och svar


Vilken typ av sparform är bonusfond?

Företagsägd kapitalförsäkring.

Öppnas bonusfonden av privatpersoner eller företag?

Den öppnas alltid av ett företag.

När betalas pengarna ut?

Utbetalning sker i enlighet med vad företaget bestämt i den så kallade utfästelsen.

Går det att ta ut pengarna i förväg?

Om företaget och de anställda kommer överens om en annan lösning.

Beskattas utbetalningen?

Utbetalningen sker i första hand till företaget, och är då befriad från skatt. Därefter betalas pengarna ut till den anställde - som lön, bonus eller till en ny fond.

Hur beräknas avkastningsskatten?

Sparandet schablonbeskattas med 0,375 % av försäkringens värde (2022). Läs mer om skatten här.

Hur dras avkastningsskatten?

Nordnet debiterar avkastningsskatten direkt i kapitalförsäkringen. Om det görs uttag under året kommer en del av avkastningsskatten att debiteras i samband med uttaget.

Dras det löneskatt?

Nej, det dras ingen löneskatt.

Vilka placeringar är tillåtna?

Fonder, aktier, strukturerade produkter ETF:er, likvida medel, förvaltningstjänster med mera. Läs mer om tillåtna placeringar här.

Vilken säkerhet gäller?

Förmånsrätt

Tar Nordnet ut kontoavgift?

Nej, sparandet är helt kostnadsfritt. Du betalar bara för valda placeringar, t ex courtage eller förvaltningsavgifter för fonder.

Bra att veta om risker och avkastning.

Tänk på att historisk avkastning inte är en garanti för framtida utveckling. De pengar som du placerar i fonden både kan öka och minska i värde. Risken finns att du inte får tillbaka hela det investerade beloppet.

Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet på fondens produktsida på nordnet.se.

Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss.