Hoppa till huvudinnehållet

ETF:er ränta.


För dig som vill ha en alternativ exponering till aktiemarknaden finns ett brett utbud av ränte-ETF:er. Enkelt förklarat lånar du ut pengar till både stater och företag. När det är högre kreditrisk brukar det ge mer avkastningspotential, men givetvis ökar också risken att förlora pengar. Låna ut till hela stater är vanligtvis betydligt mindre riskfyllt.

För att hjälpa dig att hitta intressanta ränte-ETF:er har vi samlat topplistor med ETF:er som ägs av många Nordnet-kunder. Vill du lära dig mer om ETF:er kan du kolla in här

Tre fördelar med ränte ETF:er.

  • Ett enkelt sätt att få ränteexponering.

  • Prisvärda med mycket låga löpande kostnader.

  • Bra sätt att diversifiera din portfölj utöver vanlig aktieexponering.

De mest populära ränte ETF:erna hos Nordnet.

Företag som har lägre kreditvärdighet benämns high yield och ger en högre kupong men till priset av en högre kreditrisk. Tillväxtmarknaden har generellt liknande karaktär.

Annons från DWS Group.

Utvalda ETF:er inom teknologi och
innovation från Xtrackers. Courtagefritt.

Kampanj mellan 15 november 2023 och 15 januari 2024. Växlingsavgift tillkommer.


Erbjudandet gäller endast köporder, ej säljorder. Gäller ej för eller köporder på telefon via våra mäklare. Valutaväxling sker automatiskt med ett valutapåslag om 0,25 procent. Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar. Se fullständiga villkor för kampanjen på nordnet.se/se/xtrackers.

Bra att veta om risker och avkastning.

Vi vill bara påminna om att ditt sparande kan gå upp och ner. Även om sparande i fonder historiskt gett god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning. Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.