Hoppa till huvudinnehållet

OTC-aktier.

Handla med OTC-aktier.

Amerikanska OTC-aktier (over the counter) är onoterade aktier som handlas på annat sätt än genom en organiserad handelsplats eller börs, såsom NYSE eller Nasdaq.

Kursrörelser i OTC-aktier är vanligtvis stora i båda riktningar och riskerna är betydligt högre än för noterade aktier, då OTC-aktier vanligtvis har mindre finansiell information som är uppdaterad än noterade aktier.

Hos oss på Nordnet kan du investera i vissa amerikanska OTC-aktier, både via hemsidan och i appen. Om du inte hittar en amerikansk OTC-aktie på plattformen är det heller inte möjligt att investera i bolaget via våra mäklare.

Bra att veta om OTC-aktier:

  • Avkastningsmöjligheter och risker är större än för noterade bolag
  • Möjlighet att investera i bolag i ett väldigt tidigt skede
  • Att investera i OTC-aktier kräver cerfitikatet "Onoterade och ej elektroniskt handlade värdepapper"
  • Läs mer om att investera i OTC-aktier under "Frågor och svar" här

Svar på vanliga frågor.

Nej, aktierna i listan ovan kan handlas digitalt via vår hemsida. För att kunna handla OTC-aktier så behöver man en godkänd passandeprövning för "Onoterade och ej elektroniskt handlade värdepapper". Passandebedömning finns på Nordnets hemsida under "mina sidor" följt av min profil och inställningar. Observera att OTC-aktier endast kan handlas på aktie och fonddepå (AF), alltså inte på ett ISK eller kapitalförsäkring.

Det är inte möjligt att handla OTC-aktier som inte finns på listan. Detta gäller även handel via Nordnets mäklare.

Vår ambition är att erbjuda våra kunder ett så brett investeringsutbud som möjligt, och samtidigt förhålla oss till myndigheters riskbedömningar av bolagens transparens och kommunikation till investerare. Det finns för närvarande inga indikationer på att OTC-aktier kommer att bli föremål för färre restriktioner, vilket innebär att dessa aktier för närvarande inte kan handlas via Nordnet.

Bra att veta om risker och avkastning.

En investering i värdepapper både kan öka och minska i värde. Risken finns att du inte får tillbaka hela det investerade beloppet.