Hoppa till huvudinnehållet

När borde jag börja spara till mitt barn?

Det finns stora fördelar med att börja barnspara tidigt: Ju tidigare du börjar, desto längre tid har ju pengarna på sig att växa med hjälp av den så kallade ränta på ränta-effekten.  

I vår sparkalkylator kan du enkelt se hur pengarna kan utvecklas över tid och laborera med olika nivåer på belopp, tid och avkastning.

Startbelopp
20 000 kr
Investering per månad
1 000 kr
Avkastning per år*
7 %
18 år
490 897 kr


Automatisera sparandet

Var noga med att ta kommandot över ditt sparande genom att automatisera det. Det innebär i praktiken att du inte behöver sätta in pengar och köpa fonder manuellt. Istället görs det automatiskt den dag och till det belopp du själv har bestämt.

Om du automatiserar ett månadssparande till ditt eller dina barn riskerar du heller inte att glömma eller prioritera bort det bland allt annat som kan dyka upp i vardagslivet.

Olika typer av månadssparande:


Robot-fonder-Icon-Black.png

Enkelt och automatiskt

Med Nordnet One får du tillgång till ett komplett månadssparande till låg avgift. Ett smart val om du vill göra ditt fondsparande enkelt för dig.

Guidance-icon-circle-Black.png

Hjälp på vägen

Låt dig guidas och filtrera fram din egen fondportfölj. Passar dig som önskar ett individuellt sparande varje månad.

Skraddarsy-fonder-Icon-Black.png

Skräddarsy

Välj från över 1 600 fonder och skräddarsy ditt regelbundna sparande precis så som du själv vill. Handplockat och personligt.

Borshandlade-fonder-Icon-Black.png

Börshandlade fonder

Sök bland över 1 600 ETF:er och bygg din egen portfölj med upp till fyra innehav. Att månadsspara i ETF:er är courtagefritt.

Bra att veta om risker och avkastning

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder historiskt gett god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning. Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.


Börja spara till barn. Öppna konto
© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Box 30099 | 104 25 Stockholm