Hoppa till huvudinnehållet

Hur mycket borde jag spara till mitt barn?

Hur mycket du vill och kan spara beror både på din livssituation och hur du väljer att prioritera din inkomst och ekonomi. Som med alla typer av sparande är det viktiga att faktiskt komma i gång och skapa en ny vana.

15x21 light-bulb cyan Tänk på att...
Börja med en summa som är långsiktigt hållbar i förhållande till din övergripande ekonomi, och som du klarar av att hålla över tid. 


Räkna och jämför

Med vår sparkalkylator kan du enkelt testa dig fram och se hur mycket ditt månadssparande kan bli över tid. Det kan ge dig en fingervisning om huruduvida du sparar lagom mycket, eller behöver öka beloppet.

Kom ihåg att även ett mindre belopp kan växa sig stort över tid genom den så kallade ränta på ränta-effekten.


Startbelopp
20 000 kr
Investering per månad
1 000 kr
Avkastning per år*
7 %
18 år
490 897 kr


Vad ska jag spara i?

Fundera på vilken risk du är villig att ta i ditt barnsparande och om du har en lång eller kort sparhorisont. Generellt gäller att ju mer risk du är beredd att ta, desto högre avkastning har du möjlighet att få - men du riskerar samtidigt att förlora pengar. Om du väljer en lägre risknivå kan du normalt inte förvänta dig en lika hög avkastning, men nedgångarna brukar heller inte bli lika stora.

Du kan spara i fonder, aktier eller en kombination av dessa. Med hjälp av våra enkla digitala verktyg för månadssparande i fonder kan du söka fram placeringar som passar dig och dina individuella behov.


Robot-fonder-Icon-Black.png

Enkelt och automatiskt

Med Nordnet One får du tillgång till ett komplett månadssparande till låg avgift. Ett smart val om du vill göra ditt fondsparande enkelt för dig.

Guidance-icon-circle-Black.png

Hjälp på vägen

Låt dig guidas och filtrera fram din egen fondportfölj. Passar dig som önskar ett individuellt sparande varje månad.

Skraddarsy-fonder-Icon-Black.png

Skräddarsy

Välj från över 1 600 fonder och skräddarsy ditt regelbundna sparande precis så som du själv vill. Handplockat och personligt.

Borshandlade-fonder-Icon-Black.png

Börshandlade fonder

Sök bland över 1 600 ETF:er och bygg din egen portfölj med upp till fyra innehav. Att månadsspara i ETF:er är courtagefritt.Bra att veta om risker och avkastning

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder historiskt gett god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning. Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.


Börja spara till barn. Öppna konto
© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Box 30099 | 104 25 Stockholm