Börja spara till din

semester

framtid.

Börja spara
till din

semester

framtid.

Kom igång med ditt sparande.

I snart 25 år har vi utmanat finansbranschens strukturer och avgifter. Ett enkelt, digitalt och prisvärt sparande har hittills fått över 1 miljon kunder att välja oss.

  • Gratis aktiehandel.
  • Enkelt att börja månadsspara.
  • Förslag på fonder.
  • Personlig service.

Det är enkelt och helt kostnadsfritt att bli kund hos oss. Du behöver heller inte byta bank, vi säger snarare - skaffa en till. Varmt välkommen att bli kund oss också.

Vart ska jag börja?

Vill du börja spara i aktier och fonder men vet inte hur du ska gå tillväga? Faktum är att det varken är särskilt svårt eller jobbigt att starta ett riktigt bra sparande. De tre vinnande faktorerna handlar om att välja din nivå, sätta upp mål och tänka på att sprida riskerna.

Tips om jag är helt ny?

Om du är helt ny på börsen och precis ska starta eller flytta ditt sparande från ett sparkonto brukar investeringar i fonder vara att föredra samt att komma igång med ett månadssparande. Fördelen med fonder är att du i regel köper ”ett paket” med bolag där experter sköter placeringarna åt dig. Så känner du att du inte har tillräckligt med kunskaper om marknaden för att investera i enskilda aktier då är fonder ett väldigt bra alternativet, framförallt globala aktiefonder. Och billiga globala aktiefonder hittar du hos oss på Nordnet.

Automatisera ditt sparande.

Månadssparande är ett bra sätt att komma igång med sparandet utan att du behöver avsätta en massa tid. Med ett månadssparande kan du också automatisera dina köp och investeringar, exempelvis i fonder. Fördelen är att du slipper pricka in börsen vid en specifik tid när du handlar. Likaså är det ett effektivt sätt att få dina pengar att växa på lång sikt. Dina investeringar växer gradvis genom den berömda ränta på ränta-effekten som det även sägs att Warren Buffet ska ha kallat "världens åttonde underverkt".

Byt inte bank, skaffa en till.

Så snabbt kan dina pengar växa.

Totalt sparande

*Stockholmsbörsens genomsnittliga årliga avkastning senaste 10 åren är 12 %, inklusive utdelning och ränta på ränta-effekt (OMXXSGI, 2009-12-31 till 2019-12-31 ). Utan utdelning är avkastningen 9 % (OMXSPI). Observera att historisk avkastning inte är en garanti för framtida avkastning.

Bra att veta om risker och avkastning.

Tänk på att historisk avkastning inte är en garanti för framtida utveckling. De pengar som du placerar i fonden både kan öka och minska i värde. Risken finns att du inte får tillbaka hela det investerade beloppet.

Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet på fondens produktsida på nordnet.se.