Hoppa till huvudinnehållet

Internetsäkerhet.


Inloggning.

Användarnamn och lösenord.

När du loggar in på nordnet.se med ditt personliga användarnamn och lösenord eller BankID krypteras kommunikationen genom en så kallad https-anslutning. Alla sidor som du besöker när du är inloggad på din nordnet.se är krypterade, likaså all information som du själv anger på våra webbsidor. Vi stödjer följande kryptografiska kommunikationsprotokoll: TLS 1.0, 1.1 och 1.2.

Spärrning av inloggningsuppgifter.

Om du blivit av med dina inloggningsuppgifter ber vi dig att omedelbart kontakta kundservice. Vi spärrar då dina gamla inloggningsuppgifter och skickar nya inloggningsuppgifter till dig. Du kan inte använda dina gamla uppgifter för att logga in under tiden du väntar på dina nya användaruppgifter.

Kommunikation om dina ärenden.

All kommunikation som har med dina konton och pengar att göra, sker via meddelanden som du kan skicka och ta emot när du är inloggad hos oss. Vi kan också hjälpa dig via telefon, om du har knappat in din identifieringskod. Identifieringskoden skapar du själv på sidan inställningar när du är inloggad på nordnet.se.

Vi kommer aldrig att uppge, eller fråga efter, dina personliga uppgifter via e-post. Får du e-postmeddelanden där avsändaren ber om uppgifter kring dina konton eller inloggningsuppgifter hos oss, svara inte på dem. Hör istället av dig till oss via ett meddelande eller telefon.

Om vi får veta att våra kunder utsätts för bedrägeriförsök (till exempel via så kallade phishing-meddelanden), informerar vi om det på nordnet.se.

Din personliga internetsäkerhet.

Nordnets webbplats.

För att komma till Nordnets webbplats, skriv alltid in vår webbadress https://www.nordnet.se och använd en pålitlig internetleverantör. Tänk på att du inte bör använda datorer som du inte vet sköts om ordentligt, till exempel på internetcaféer.

Dina inloggningsuppgifter.

Lämna aldrig ut dina inloggningsuppgifter! Lämna därför aldrig ut dessa uppgifter varken på telefon, via e-post eller på någon annan hemsida.

Användarnamn och lösenord.

När du loggar in gör du det med hjälp av ett personligt användarnamn och ett personligt lösenord. Användarnamn och lösenord skickas till dig med posten i separata brev.

Ändring av användarnamn och lösenord.

För att öka din egen säkerhet finns möjligheten att ändra till ett nytt unikt användarnamn och lösenord när du är inloggad på ditt konto. Vi rekommenderar att du regelbundet ändrar lösenord. Du måste ange dina nuvarande inloggningsuppgifter för att kunna ändra till nya. Du ändrar detta i dina Inställningar under menyfliken Min depå.

När du är inloggad.

Kontrollera din depå regelbundet och gör en anmälan till Nordnet via ett meddelande om du inte känner igen en transaktion.

När du använder Nordnet är det viktigt att du ser att adressen börjar med https://www.nordnet.se... Det indikerar att sidan använder certifikat och att informationen är krypterad. Genom att dubbelklicka på bilden av hänglåset får du ytterligare teknisk information. Märker du att du har en dålig förbindelse ber vi dig att logga ut och logga in igen.

Logga alltid ut och stäng ner din webbläsare när du är färdig för stunden.

Gör säkerhetsuppdateringar.

Uppdatera regelbundet ditt operativsystem och program med säkerhetsuppdateringar.

I både Windows och Mac OS finns funktioner för att uppdatera operativsystemet automatiskt.

Många program frågar om du vill uppdatera när det finns en uppdatering tillgänglig, och dessa bör du alltid installera. Du kan också ställa in att säkerhetsuppdateringar installeras automatiskt. Använd alltid den senaste versionen av program på din dator, eftersom gamla sårbarheter i program är den vanligaste orsaken till virusinfektion.

Virusskydd.

Ha alltid ett uppdaterat virusskydd och brandvägg på din dator. Se till att ditt antivirusprogram uppdateras automatiskt, och ha ett aktivt filskydd (On-Access Scan) aktiverat. Låt ditt antivirusprogram söka igenom datorn regelbundet för att kunna upptäcka tidigare virusinfektioner.

Mer information.

Läs mer om banksäkerhet

Nordnets app.

  • Nordnetappen är endast tillgänglig i Apple App Store och Google Play.

  • Ladda aldrig ned appen från andra källor än ovan.

  • Ladda aldrig ned appen från en länk i ett mail eller artikel.

  • Nordnet har endast en app. När du laddar ned denna, se till att Nordnet står som leverantör. Även om en annan app ser ut eller verkar som Nordnets app ska den aldrig laddas ned eller användas.

  • Lämna aldrig din mobiltelefon eller surfplatta utan uppsikt. Se till att logga ut från Nordnetappen och lås enheten så fort den ej används.

  • Se till att du sparar dina inloggningsuppgifter på ett säkert ställe.

Inloggning med Touch ID.

Säkerhet är grundläggande för oss på Nordnet. Vi följer utvecklingen inom IT-området noga och gör ständiga förbättringar för att alltid kunna erbjuda säkra investeringslösningar. I vår mobila app erbjuder vi inloggning med Touch ID vilket förbättrar användarvänligheten samtidigt som det ökar inloggningssäkerheten. Touch ID finns tillgängligt både för IPhone och Android-användare. Istället för att logga in på ditt konto genom att skriva in användarnamn och lösenord kan du helt enkelt använda ditt fingeravtryck för att logga in.

Så fungerar Touch ID.

Ditt användarnamn och lösenord skyddar din data. För att börja använda Touch ID måste du först ange dessa uppgifter. När användarnamnet och lösenordet är validerade kommer de förbli krypterade på din telefon. Du kan då börja använda Touch ID, vilket innebär att endast ditt fingeravtryck blir tillräckligt för att logga in och du kommer inte längre bli ombedd att ange dina inloggningsuppgifter. Varje gång du använder Touch ID dekrypterar vi det användarnamn och lösenord som är sparat på din telefon och verifierar dig med detta. Nordnet sparar aldrig ditt fingeravtryck. Touch ID erbjuds av din telefons operativsystem vilket endast delger om ditt fingeravtryck känns igen eller inte.

Börja använda Touch ID.

När du loggar in med ditt användarnamn och lösenord kommer en pop up-ruta dyka upp som ber dig aktivera Touch ID. Så fort du godkänner detta kommer Touch ID att aktiveras. Du kan även deaktivera Touch ID under profilinställningar i Nordnetappen. Detta kräver att du är inloggad.

När du aktiverar Touch ID, se till att endast ditt fingeravtryck finns registrerat på mobilen. Du kan se samtliga registrerade fingeravtryck under inställningar i din telefon. Nordnetappen kommer använda din telefons Touch Id teknologi. Detta betyder att när du aktiverat Touch ID kommer samtliga registrerade fingeravtryck på din mobil kunna logga in på ditt Nordnetkonto i din mobil.

Inaktivera Touch ID.

Du kan när som helst manuellt inaktivera Touch ID och på så vis åter låta användarnamn och lösenord vara enda sättet att komma åt ditt Nordnetkonto. För att göra detta besöker du dina profilinställningar i appen och klickar på inaktivera Touch ID.

Om du misstänker att en obehörig person har kommit åt ditt Nordnetapp. kontakta vår Kundservice omgående på tel 08-506 330 00.

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Box 30099 | 104 25 Stockholm