UB Pohjois-Amerikka REIT A

Branschfond, fastighetsbolag USA
Utveckling 1 år+ 19.07 %
Morningstar rating
Morningstar Rating rangordnar fonder med liknande inriktning utifrån historiskt resultat med hänsyn tagen till risk och avgifter. Fem stjärnor är max, det får 10 % av fonderna.
Morningstar sustainability rating
Morningstar Sustainability Rating visar hur väl fondens investeringar möter miljömässiga-, sociala-, och governanceutmaningar relativt fonder med liknande inriktning.
Risk (volatilitet)
Risk/avkastningsindikatorn visar sambandet mellan risk och möjlig avkastning i fonden. Den baseras på hur mycket fondens värde har förändrats över de senaste 5 åren. En hög siffra innebär högre risk.
1
2
3
4
5
6
7
Senaste NAV (2020-02-20)
NAV, Nettoandelsvärde, mäter värde per fondandel. Det räknas ut genom att fondens totala värde divideras med antalet fondandelar.
151.63 EUR
Kursförändring en dag
+ 1.68 %
Jämför
Stopptid
Tidpunkten när du måste ha lagt din order för att den ska skickas samma handelsdag. Om du lägger din order efter fondens stopptid, kommer den skickas nästföljande handelsdag och NAV-kursen kan ha förändrats.
13:00
Minsta köpbelopp
100 SEK
Årlig avgift
1.3 %
Varav förvaltningsavgift
1.2 %
Resultatbaserad avgift
Belåningsgrad
30 %
UB
UB Pohjois-Amerikka REIT A

UB North America REIT är en aktiefond (UCITS) som placerar i fastigheter på NAFTA-området (USA, Kanada och Mexiko) via noterade fastighetsplaceringsbolag. Fondens målsättning är att placera i de aktuella ländernas fastighetsmarknad där fondens tyngdpunkt ligger på medelstora REITs med hög direktavkastning. USA, vars fastighetsmarknad utgör fondens huvudsakliga fokus, är världens största och mest likvida fastighetsmarknad. De amerikanska placeringarna kompletteras av fastigheter på den kanadensiska marknaden och ger exponering mot ett land som uppvisar liknande egenskaper som ett europeiskt välfärdssamhälle och den mexikanska fastighetsmarknaden som ger exponering mot ett land med stor utvecklingspotential och växande fastighetssektor.

ISIN
FI4000122874
Kategori
Branschfond, fastighetsbolag USA
Belåningsgrad
30 %
UCITS
Ja
Fondens startdatum
15 december 2014

Förvaltare

Ansvarig förvaltare
Aki Kostiander
Förvaltat fonden sedan
15 december 2014
UB Fondbolag AbAleksanterinkatu 21 A00100 Helsinki
+358 9 25380200http://www.ubrealassets.com
Aktier
98.3 %
Kort ränta
1.7 %

Största regioner

USA 82.8 %
Kanada 11.6 %
Latinamerika 5.6 %

Största branscher

Fastigheter
100 %
Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda tjänsterna, accepterar du att vi använder cookies.Läs mer