Välkommen till kundservice

Använd sökfältet för att hitta svar på dina frågor.

03023Man-Tor 8.30-17.00

Kundservice / Ränta & belåning

Hur ansöker jag om Knockoutlånet?

Du kan ansöka om Knockoutlånet när du är inloggad på Nordnet.se. Här kan du ansökalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Hur avslutar jag Knockoutlånet?

Om du inte utnyttjar belåning via Knockoutlånet kostar det ingenting, så det brukar inte vara nödvändigt att avsluta det. Men det går självklart att avsluta Knockoutlånet om du önskar när du är inloggad. Gå in på fliken ”Min depå” och sedan in på sidan ”Mina avtal och abonnemang”.

Jag har värdepapper på flera konton hos Nordnet. Kan jag få Knockoutlånet när alla mina konton tillsammans uppfyller kraven för Knockoutlånet?

Nej, tyvärr inte. Våra system klarar inte av att hantera detta. Vi hoppas att kunna lösa detta i framtiden. Det är alltså sammansättningen för det aktuella kontot som räknas för vilken eventuell rabatt du får.

Kan jag få ta del av Knockoutlånets ränterabatter om mitt konto inte uppfyller kraven?

Nej.

Kan jag förhandla om hur stor ränterabatten blir?

Nej. Hur stor den eventuella ränterabatten blir går inte att förhandla. Ränterabatten bestäms av:

  • Riskspridningen i din portfölj, där det finns ett maxtak på hur mycket din största aktie, ETF eller fond får utgöra av portföljens totala värde.
  • Hur mycket du utnyttjar av ditt totala belåningsutrymme.

Måste jag ha ett kreditavtal för att kunna få Knockoutlånet?

Ja, annars kan du inte låna några pengar.

När sker förändringar av min ränterabatt?

Vilken ränterabatt du får bedöms klockan 22.30 varje kväll. När din ränterabatt ändras (både till det bättre och till det sämre) eller försvinner kommer du att automatiskt få ett meddelande till ditt konto på Nordnet. Du får besked samma dag som den nya räntenivån kommer börja gälla.

Varför kan jag inte få Knockoutlånets ränterabatter om jag har derivat eller korta positioner på mitt konto?

Om du har derivat eller korta positioner i din portfölj kan risken inte bestämmas utifrån Knockoutlånets kriterier.

Varför måste jag godkänna nya villkor för Knockoutlånet?

Ränterabatten för detta lån är nytt och vi måste därför försäkra oss om att du tagit del av villkoren för Knockoutlånet.

Vem kan få Knockoutlånet

Alla kunder som har ett aktie- och fondkonto, investeringssparkonto eller kapitalförsäkring med beviljat avtal för värdepappersbelåning hos oss kan ansöka om Knockoutlånet.

Mer om

Ränta & belåning


Kontakta kundservice
010-583 30 00
Mån-tors 8:30-20:00
Fre - 8:30-18:00
Orderläggning mäklare
010-583 31 00


Upp

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar. Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se.